fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Łosoś wędzony, jaja po benedyktyńsku, awokado, brokuł

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce359c6de-7284-4ad9-9d7a-1c8205093d95
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Łosoś wędzony, jaja po benedyktyńsku, awokado, brokuł

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu
  • Wrzącą wodę mieszamy, tak aby powstał wir
  • Jaja wybijamy po kolei do miski, a następnie powoli wylewamy do garnka i gotujemy przez ok. 3-4 minuty (wyciągamy łyżką cedzakową)
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Na talerzu układamy wszystkie składniki i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś wędzony (125 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Awokado (70 g)
  • Brokuł (60 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Łyżka cedzakowa, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Warzywny mix z sezamem

Marchew i por obieramy Wszystkie warzywa kroimy na kawałki podobnej wielkości Rozgrzewamy patelnię Wsypujemy sezam i prażymy przez ok. 2-3 minuty, a następnie przenosimy do miski Na patelnię wlewamy bulion, dodajemy marchew z selerem i…

WIĘCEJ >

Kanapki z serkiem i szczypiorkiem

Szczypiorek siekamy Do miski wkładamy ser oraz jogurt i dokładnie mieszamy Kromki chleba smarujemy serkiem i posypujemy szczypiorkiem

WIĘCEJ >

Krewetki czosnkowo-migdałowe

Zieleninę drobno siekamy Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zieleninę oraz przyprawy…

WIĘCEJ >