fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z brokułów i ziemniaków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf1aa7c54-808e-4feb-a1d0-61d72cdef691
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z brokułów i ziemniaków

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy około 20-30 minut, aż będą miękkie
  • Brokuły dzielimy na drobne różyczki i blanszujemy
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Wszystkie składniki mieszamy ze sobą

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach możesz zainspirować się równie smacznymi sałatkami brokułowymi.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 łyżki majonezu (100 g)
  • 1 łyżka miodu pszczelego (25 g)
  • 1 brokuł (500 g)
  • 4 ziemniaki (360 g)
  • ½ czerwonej papryki (60 g)
  • 2 łyżki rodzynek niesiarkowanych (30 g)
  • 3 łyżki nerkowców (45 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grapefruit

Grapefruita umyć i obrać Podzielić na cząstki

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem szpinakowo-mięsnym

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Kalarepę obieramy ze skóry Cukinię i rzodkiew myjemy i odcinamy końcówki Pomidorki kroimy na połówki Kalarepę, cukinię i rzodkiew przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron spaghetti W garnku…

WIĘCEJ >

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając…

WIĘCEJ >