fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z kiełbaskami i warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce2b703ba-6d26-4631-9f13-7c38cbbcf052
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Makaron z kiełbaskami i warzywami

Przygotowanie

  • Kiełbasy, papryki i cukinię kroimy w plastry
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kiełbaski i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Następnie przenosimy kiełbasę do miski, a z patelni odlewamy nadmiar tłuszczu
  • Na patelnię wrzucamy paprykę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Następnie przenosimy paprykę do miski z kiełbasą
  • Na patelnię wrzucamy cukinię i smażymy przez ok. 5 minut
  • Kiełbasę z papryką wrzucamy z powrotem na patelnię, dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez kilka minut (do momentu, aż bulion zmniejszy objętość o połowę, a sos zgęstnieję)
  • Zawartość patelni przenosimy do garnka z makaronem, dodajemy rukolę oraz połowę sera i całość dokładnie mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałym serem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronu z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (400 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Kiełbasa chorizo (200 g)
  • Cukinia zielona (200 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Papryka żółta (150 g)
  • Rukola (100 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż pomarańczowo-miętowy

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy orzechy i podsmażamy przez ok. 2-4 minuty (do momentu,…

WIĘCEJ >

Kurczak z rozmarynem i cytryną

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając (smażymy do momentu, aż będzie złote z obu stron) Następnie przenosimy…

WIĘCEJ >

Zupa z kulkami mięsnymi

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i dorzucamy do blendera Do blendera dodajemy ryż, mięso…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek z szaszłykami warzywnymi

Obieramy czosnek i kroimy w kostkę Z rzodkiewek odcinamy ogonek i liście Cukinię kroimy w plastry Paprykę kroimy w kwadraty wielkości krążków cukinii Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy…

WIĘCEJ >