fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron z kiełbaskami i warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce2b703ba-6d26-4631-9f13-7c38cbbcf052
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron z kiełbaskami i warzywami

Przygotowanie

  • Kiełbasy, papryki i cukinię kroimy w plastry
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kiełbaski i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Następnie przenosimy kiełbasę do miski, a z patelni odlewamy nadmiar tłuszczu
  • Na patelnię wrzucamy paprykę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Następnie przenosimy paprykę do miski z kiełbasą
  • Na patelnię wrzucamy cukinię i smażymy przez ok. 5 minut
  • Kiełbasę z papryką wrzucamy z powrotem na patelnię, dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez kilka minut (do momentu, aż bulion zmniejszy objętość o połowę, a sos zgęstnieję)
  • Zawartość patelni przenosimy do garnka z makaronem, dodajemy rukolę oraz połowę sera i całość dokładnie mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałym serem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronu z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (400 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Kiełbasa chorizo (200 g)
  • Cukinia zielona (200 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Papryka żółta (150 g)
  • Rukola (100 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony W tym czasie obieramy cebulę…

WIĘCEJ >

Mleko kokosowe – własnej roboty

Jeśli mamy kokos, należy go rozbić (najlepiej włożyć do dużego garnka i uderzyć mocno młotkiem kilka razy aż pęknie skorupa) Po usunięciu łupiny, otrzymujemy miąższ ze skórą, wodę, która wyciekła z kokosa cedzimy przez gęste…

WIĘCEJ >

Owsianka – sowa

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Kiwi…

WIĘCEJ >

Pieczone róże z ziemniaka z twarożkiem słonecznikowym

Twarożek ze słonecznika: Nasiona słonecznika wsypujemy do jakiegoś pudełka i zalewamy zimną wodą, tak, żeby lekko zakryło nasiona Zostawiamy tak minimum na 8 godz. Po tym czasie odcedzamy słonecznik na sicie  Odcedzone nasiona wkładamy do…

WIĘCEJ >