fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron z dwoma serami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce5a465b9-d191-47f3-8a07-508b6ebe1d6b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron z dwoma serami

Przygotowanie

  • Ser żółty kroimy w cienkie paski
  • Parmezan ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Szynkę drobno kroimy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Do rondla wlewamy mleko i tłuszcz (olej), wsypujemy mąkę oraz przyprawy (sól i paprykę) i całość roztrzepujemy na gładką masę
  • Rondel stawiamy na kuchenkę i podgrzewamy do zgęstnienia
  • Następnie ściągamy rondel z kuchenki i dodajemy ser żółty, połowę parmezanu oraz szynkę i mieszamy
  • Makaron odcedzamy, dodajemy do rondla i mieszamy
  • Zawartość rondla przenosimy do naczynia żaroodpornego
  • Do miski z parmezanem dosypujemy bułkę tartą i mieszamy, a następnie posypujemy mieszanką zawartość naczynia żaroodpornego
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów z dodatkami.

Danie możesz opcjonalnie posypać zieleniną np. szczypiorkiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (625 ml)
  • Makaron Lasagne (300 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (200 g)
  • Ser żółty (150 g)
  • Ser Parmezan (120 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
  • Mąka orkiszowa (30 g)
  • Bułka tarta (16 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaron ryżowy z krewetkami i warzywami

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Cebulę (…)

WIĘCEJ >

Makaron gryczany z warzywami

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez (…)

WIĘCEJ >

Makaron ryżowy z krewetkami

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a (…)

WIĘCEJ >

Makaron z wieprzowiną

Wieprzowinę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim przyprawy Mięso umieszczamy w patelni W czasie kiedy (…)

WIĘCEJ >

Makaron z warzywami

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu Mięso kroimy w paski i podsmażamy na maśle Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i (…)

WIĘCEJ >