fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd44d53cc-f174-4cd9-b0bf-dfdfd7f14dc5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Makaron z wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Rybę kroimy w cienkie paski
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy
  • W rondlu roztapiamy tłuszcz, a kiedy zacznie skwierczeć – wsypujemy mąkę i mieszamy do momentu, aż powstanie gęsta „pasta”
  • Rondel ściągamy z kuchenki i cały czas mieszając – dolewamy mleko
  • Następnie stawiamy rondel z powrotem na kuchenkę i gotujemy przez ok. 2-3 minuty, aż sos lekko zgęstnieję
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy z powrotem do ciepłego garnka
  • Do sosu dodajemy zieleninę, rybę oraz brokuły i mieszamy
  • Na talerze nakładamy makaron i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Do tego dania możesz opcjonalnie dodać zielony groszek lub inne, ulubione warzywa.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Brokuł (300 g)
  • Mleko kokosowe (300 ml)
  • Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (300 g)
  • Łosoś wędzony (300 g)
  • Masło (15 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Koper (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wiosenne warzywa z patelni

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części Cukinię kroimy w słupki Paprykę kroimy w cienkie słupki Z grochu odcinamy…

WIĘCEJ >

Wieprzowina w sosie śliwkowym

Mięso owijamy folią i wkładamy na ok. 30 minut do zamrażarki Następnie wyciągamy mięso z zamrażarki, ściągamy folię i kroimy w poprzek włókien w cienkie plastry Mięso wkładamy do miski, dodajemy sos sojowy oraz tłuszcz…

WIĘCEJ >

Sałatka Cesar z grillowanym kurczakiem z sosem anchois i skwarkami

Sałatka Kurczaka posolić, popieprzyć  Sałatę podrzeć palcami na małe kawałki  Pomidory, ogórki, rzodkiew pokroić i położyć na sałacie Cebulę obrać i pokroić w plasterki i dodać do miski  Kurczaka smażymy po około 4 minuty z każdej…

WIĘCEJ >

Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami

Wątróbkę wkładamy do małego garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Gruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Wątróbkę przekładamy z garnka do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >