fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-325
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron z wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Rybę kroimy w cienkie paski
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy
  • W rondlu roztapiamy tłuszcz, a kiedy zacznie skwierczeć – wsypujemy mąkę i mieszamy do momentu, aż powstanie gęsta „pasta”
  • Rondel ściągamy z kuchenki i cały czas mieszając – dolewamy mleko
  • Następnie stawiamy rondel z powrotem na kuchenkę i gotujemy przez ok. 2-3 minuty, aż sos lekko zgęstnieję
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy z powrotem do ciepłego garnka
  • Do sosu dodajemy zieleninę, rybę oraz brokuły i mieszamy
  • Na talerze nakładamy makaron i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Brokuł (300 g)
  • Mleko krowie (300 g)
  • Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (300 g)
  • Łosoś wędzony (300 g)
  • Masło (15 g)
  • Mąka pszenna (12 g)
  • Koper (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak duszony w winie

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy czosnek oraz zieleninę i podsmażamy przez ok. 2 minuty Dodajemy pomidory i…

WIĘCEJ >

Mięsna kostka „rubika”

Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni

Myjemy i osuszamy liście szpinaku Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy

WIĘCEJ >

Dynia i awokado na jarmużu

Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut, a następnie odcedzamy Awokado obieramy i kroimy w paski Na talerzu rozkładamy jarmuż i polewamy tłuszczem Na wierzch jarmużu układamy…

WIĘCEJ >