fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z wołowiną i grzybami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-315
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron z wołowiną i grzybami

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy połowę tłuszczu, mieszamy i odstawiamy
  • Mięso, cebulę i grzyby kroimy w cienkie plasterki
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Kapustę szatkujemy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy czosnek, imbir oraz cebulę i smażymy przez ok. 0,5 minuty
  • Dodajemy grzyby i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy kapustę oraz pędy bambusa i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy sos ostrygowy oraz wodę i mieszamy
  • Dodajemy makaron, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta pekińska (500 g)
  • Makaron Spaghetti (300 g)
  • Bambus – pędy (300 g)
  • Wołowina polędwica (200 g)
  • Shiitake (świeży) (150 g)
  • Cebula dymka (60 g)
  • Sos ostrygowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety z indyka z szałwią

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Mięso posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Połowę zieleniny siekamy i dodajemy do miski z serem Przygotowujemy trzy miski – do…

WIĘCEJ >

Mini hot-dogi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę mieszamy z mlekiem, solą oraz 1 całym jajkiem i jednym żółtkiem (białko wykorzystamy później). Każdą z parówek kroimy na 4 części.  Robimy kulki z ciasta i wkładamy do środka…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – ptaszek, sówka i lisek

Ptaszek Z chleba wycinamy kółko Jabłko kroimy w pół plastry Truskawkę kroimy w plastry i na kawałki na kształt nóżek Marchew obieramy i odkrawamy plaster i kawałek na kształt noska Ogórka kroimy w plastry Wszystkie…

WIĘCEJ >

Kuskus śniadaniowy

Kuskus wsypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut Na patelni roztapiamy tłuszcz, dodajemy kuskus z sezamem i podsmażamy przez ok. 3 minuty Banana kroimy w plastry i dodajemy na patelnię Na…

WIĘCEJ >