fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z wołowiną i grzybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cff5c72f4-63f9-403e-9071-5cc44f5e4c4d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Makaron z wołowiną i grzybami

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy połowę tłuszczu, mieszamy i odstawiamy
  • Mięso, cebulę i grzyby kroimy w cienkie plasterki
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Kapustę szatkujemy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy czosnek, imbir oraz cebulę i smażymy przez ok. 0,5 minuty
  • Dodajemy grzyby i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy kapustę oraz pędy bambusa i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy sos ostrygowy oraz wodę i mieszamy
  • Dodajemy makaron, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta pekińska (500 g)
  • Makaron Spaghetti (300 g)
  • Bambus – pędy (300 g)
  • Wołowina polędwica (200 g)
  • Shiitake (świeży) (150 g)
  • Cebula dymka (60 g)
  • Sos ostrygowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Babeczki cytrynowo-jogurtowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Foremki do babeczek lekko smarujemy tłuszczem Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy miód, stawiamy na kuchenkę (na średni ogień) i podgrzewamy przez ok. 5 minut Gdy tłuszcz się całkowicie…

WIĘCEJ >

Szybka sałatka z rukolą

Ogórka kroimy w plasterki Do ogórka dodajemy pomidorki, rukolę i garść pestek dyni Polewamy sosem vinaigrette, mieszamy

WIĘCEJ >

Stek z tuńczyka

Mięso wyjmujemy z lodówki, nacieramy pieprzem i odstawiamy na 10-15 minut by nie było zbyt schłodzone. Mocno rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową), dzięki smażeniu na tak przygotowanej patelni wszystkie soki zostaną w mięsie. Na rozgrzanej patelni…

WIĘCEJ >

Pomidorowy kurczak z chili

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Chili i zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Głęboką blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier wylewamy pomidory, układamy na nich cebulę i chili,…

WIĘCEJ >