fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mamałyga z syropem klonowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8c01d8e0-1281-4946-bddd-0f8f463be519
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Mamałyga z syropem klonowym

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy mleko z wodą, dodajemy kaszę, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Mamałygę przelewamy do misek i polewamy syropem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko sojowe (125 ml)
  • Woda (125 ml)
  • Kasza kukurydziana (50 g)
  • Syrop klonowy (20 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Burgery wołowe

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Zmielone mięso wkładamy do miski i posypujemy mnóstwem przypraw (poza solą) Cebulkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa Mieszamy wszystko rękami lub łyżką do…

WIĘCEJ >

Pomidorki koktajlowe z patelni

Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę (natkę) grubo siekamy Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy zieleninę (tymianek) oraz…

WIĘCEJ >

Klasyczne fondue serowe

Czosnek obieramy i kroimy na pół, a następnie nacieramy nim wnętrze rondla Do rondla wlewamy bulion, dodajemy musztardę i gotujemy na średnim ogniu, dokładnie mieszając Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do rondla…

WIĘCEJ >

Gulasz z serca wołowego

Serce kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy mięso i smażymy 10 min Serce przekładamy do garnka i zalewamy wodą tyle żeby poziom wody był 2 centymetry wyższy nad serce Włączamy gaz pod…

WIĘCEJ >