Marchewka z oliwkami
Marchewka z oliwkami
Przygotowanie
- Marchewkę kroimy w cienkie plasterki
- Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut.
- Dodajemy oliwki i jeszcze chwilę smażymy ciągle mieszając.
- Do całości dosypujemy płatki drożdżowe. Danie jest gotowe jak zmiękną.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Marchew (świeża) (45 g)
- Oliwki czarne (60 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Płatki drożdżowe (10 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szpinak z cytrusową nutą
Rozgrzewamy oliwę na patelni Dodajemy szpinak, solimy Smażymy 4 minuty, zdejmujemy z ognia Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do szpinaku, mieszamy
WIĘCEJ >Koktajl (shake) z mango i żółtek
Mango obieramy ze skóry, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosowa Miksujemy 15 sekund
WIĘCEJ >Muffiny jajeczne
obieramy warzywa marchew i pietruszkę trzemy na tarce, seler kroimy w drobne półksiężyce cebulę i czosnek kromy w kostkę na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem podsmażamy 2-3 min dodajemy starte warzywa i…
WIĘCEJ >