fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Marchewka z oliwkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0836c7e6-071f-45d6-b3d6-e2f0542d234b-1

Marchewka z oliwkami

Przygotowanie

  • Marchewkę kroimy w cienkie plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut.
  • Dodajemy oliwki i jeszcze chwilę smażymy ciągle mieszając.
  • Do całości dosypujemy płatki drożdżowe. Danie jest gotowe jak zmiękną. 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 marchewka (60 g)
  • 60 g oliwek czarnych
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 2 łyżki płatków drożdżowych (10 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiąca przekąska

Nasiona słonecznika blendujemy z mlekiem kokosowym i z solą (możemy użyć moździerza lub młynka do kawy) Podajemy z pokrojonymi w słupki warzywami np. marchewką i/lub selerem naciowym

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (na wywarze kostnym)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Dip ze świeżymi ziołami

Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Rolady wieprzowe faszerowane kapustą z grzybami z dodatkiem sarny i purée marchewkowo – estragonowym

Purée Obieramy marchew i ziemniaki Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 minut Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pó łobranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >