Marchewka z oliwkami
Marchewka z oliwkami
Przygotowanie
- Marchewkę kroimy w cienkie plasterki
- Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut.
- Dodajemy oliwki i jeszcze chwilę smażymy ciągle mieszając.
- Do całości dosypujemy płatki drożdżowe. Danie jest gotowe jak zmiękną.
Autor
Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 1 marchewka
- 60 g oliwek czarnych
- 1 łyżka masła klarowanego
- 2 łyżki płatków drożdżowych
Potrzebny sprzęt
Patelnia
Podobne tematy
Sałatka z owoców sezonowych – wiosna
Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać
WIĘCEJ >Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem
Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone (…)
WIĘCEJ >Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)
Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 (…)
WIĘCEJ >Pasta warzywna
Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 (…)
WIĘCEJ >