Marchewka z oliwkami
Marchewka z oliwkami
Przygotowanie
- Marchewkę kroimy w cienkie plasterki
- Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut.
- Dodajemy oliwki i jeszcze chwilę smażymy ciągle mieszając.
- Do całości dosypujemy płatki drożdżowe. Danie jest gotowe jak zmiękną.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.
Autor
Lista składników
- 1 marchewka (60 g)
- 60 g oliwek czarnych
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
- 2 łyżki płatków drożdżowych (10 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Orzeźwiająca sałatka z melonem
Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.
WIĘCEJ >Wędzona szynka na świeżym szpinaku
Szpinak włożyć do miski z zimną wodą i dobrze wypłukać z piasku Odcedzić szpinak na sicie i położyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Ogórka pokroić w półksiężyce (plasterki przekroić na połowy) Cebulę pokroić w…
WIĘCEJ >Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla
Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…
WIĘCEJ >