fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Marchewka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c713-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Marchewka

Przygotowanie

  • Marchewki myjemy i obieramy
  • Zjadamy w całości, ścieramy na tarce, kroimy w słupki lub plasterki

Uwagi

Marchewkę można zjeść do posiłku, w którym jest mało warzyw lub w formie przekąski.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2-3 marchewki (120 – 180 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wielkanocne baranki z masła krowiego i masła kokosowego

Wykonanie masła kokosowego: Wiórki wsypujemy do naczynia, w którym będziemy miksować Zaczynamy blendować I teraz UWAGA, jeśli mamy takie cudo jak młynek nakładany do blendera to najpierw w nim zaczynamy miksować. Miksujemy też wiórki partiami,…

WIĘCEJ >

Purée z marchewki

Marchewkę ścieramy na tarce i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż zmięknie. Następnie odkrywamy i gotujemy chwilę, aż woda odparuje (jeśli wody jest zdecydowanie za dużo to odlewamy). Zmniejszamy ogień i…

WIĘCEJ >

Sos miętowy

Mleko kokosowe podgrzewamy z pastą kokosową do jej rozpuszczenia. Imbir kroimy jak najdrobniej, lub ścieramy na tarce i dodajemy do mleka. Całość blendujemy z miętą i solą. Sos świetnie pasuje do pieczonego mięsa i warzyw.

WIĘCEJ >

Słonecznik – ziarno

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >