Marchewka
Marchewka
Przygotowanie
- Marchewki myjemy i obieramy
- Zjadamy w całości, ścieramy na tarce, kroimy w słupki lub plasterki
Uwagi
Marchewkę można zjeść do posiłku, w którym jest mało warzyw lub w formie przekąski.
Autor
Lista składników
- Marchew (świeża) (90 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Majonez z kalafiora
Ugotowany na parze kalafior, po ostudzeniu miksujemy razem z musztardą i olejem. Dodajemy do smaku sól i pieprz, a także około ½ łyżeczki estragonu. Można dodać też trochę soku z cytryny.
WIĘCEJ >Siekane kotlety z sarny
Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Do masy mięsnej dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Następnie formujemy z masy okrągłego kotleta Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kotleta i smażymy z każdej strony przez ok. 3-4…
WIĘCEJ >Zielony dip
Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy…
WIĘCEJ >