fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Marchewkowy makaron z mięsem mielonym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfea1e38d-7c8d-4e47-8f8b-09c1f107777b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Marchewkowy makaron z mięsem mielonym

Przygotowanie

  • Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewki na ‘makaron’. Podsmażamy go na maśle
  • Do marchewek dodajemy mięso mielone i mieszamy łopatką. Po 3 minutach zalewamy passatą pomidorową. 
  • Dusimy razem z przyprawami ok.15 minut. W razie potrzeby możemy podlać wodą.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz przyrządzić mięso mielone w różnej postaci – spójrz w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 marchewki (120 g)
  • 150 g mięsa mielonego z łopatki
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 300 ml passaty pomidorowej
  • 1 łyżka oregano (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Łopatka silikonowa, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z sałatką

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >

Żurek Paleo

Białą kiełbasę parzymy przez 15 min, wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy!), kiełbasę zostawiamy do ostygnięcia Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kiełbasę białą i śląską pokroić w plasterki  Boczek pokroić w małą kostkę  W…

WIĘCEJ >

Burgery gryczane

Kaszę zalewamy na noc wodą Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody Doprawiamy dowolnymi przyprawami Odstawiamy do ostygnięcia Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia…

WIĘCEJ >

Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w 4 szklankach wody. Odstawiamy do ostudzenia. Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Zioła, ilość wedle upodobania, drobno siekamy. Chłodną kaszę, pokrojone warzywa, zioła oraz oliwę i sok…

WIĘCEJ >