Marynowane oliwki
Marynowane oliwki
Przygotowanie
- Oliwki wrzucamy do naczynia żaroodpornego
- Do rondla wlewamy tłuszcz, dodajemy zieleninę, skórkę z pomarańczy oraz przyprawy (chili i liść laurowy) i podgrzewamy na małym ogniu
- Gdy zioła zaczną skwierczeć i pachnieć – ściągamy rondel z kuchenki i polewamy oliwki jego zawartością
- Naczynie żaroodporne odstawiamy do ostygnięcia na ok. 20 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam smaczne propozycje przyrządzenia dań z oliwkami.
Autor
Lista składników
- Oliwki czarne (200 g)
- Oliwki zielone (200 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (200 ml)
- Tymianek (świeży) (3 g)
- Pomarańcza – skórka (3 g)
- Liść laurowy (1 g)
- Chili w proszku (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Tajskie kotleciki z kurczakiem
Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki (poza tłuszczem) i całość dokładnie blendujemy Z powstałej masy formujemy kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy formując kotleciki Na…
WIĘCEJ >Kanapka dziecięca – tukan
Jaj gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Z chleba wycinamy kawałki na kształt tukana Z papryki czerwonej wycinamy kawałek na kształt dziobu Z papryki żółtej wycinamy kawałki na kształt skrzydeł Oliwkę…
WIĘCEJ >Ostrygi z pastą kaparową
Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy zieleninę, kapary, sok z cytryny oraz tłuszcz (oliwę) i całość dokładnie blendujemy na jednolitą pastę Gotową pastę wkładamy do lodówki…
WIĘCEJ >Owsianka z brzoskwinią i migdałami
Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości płatków) Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Owsiankę przenosimy do misek, a…
WIĘCEJ >