fbpx
logo
Szukaj
open close

Marynowane oliwki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccaf86008-c904-421c-a3d2-a10296b10620
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Marynowane oliwki

Przygotowanie

  • Oliwki wrzucamy do naczynia żaroodpornego
  • Do rondla wlewamy tłuszcz, dodajemy zieleninę, skórkę z pomarańczy oraz przyprawy (chili i liść laurowy) i podgrzewamy na małym ogniu
  • Gdy zioła zaczną skwierczeć i pachnieć – ściągamy rondel z kuchenki i polewamy oliwki jego zawartością
  • Naczynie żaroodporne odstawiamy do ostygnięcia na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam smaczne propozycje przyrządzenia dań z oliwkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwki czarne (200 g)
  • Oliwki zielone (200 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (200 ml)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Pomarańcza – skórka (3 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Chili w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bataty z cynamonem

Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15-20 minut (tak aby były miękkie, ale żeby się nie rozpadały) Następnie bataty odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Aromatyczne owoce z kruszonką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Jabłka i gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy owoce w plasterki Wszystkie owoce wrzucamy na patelnię, dodajemy sok z cytryny, połowę tłuszczu oraz połowę cukru i podgrzewamy…

WIĘCEJ >

Sorbet zakochanych

Banany obrać, pokroić w plasterki Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem Owoce włożyć do zamrażarki…

WIĘCEJ >

Rolada z kapusty włoskiej

Liście kapusty włoskiej obgotować w osolonej wodzie. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę. Zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Na tej samej…

WIĘCEJ >