fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Marynowane oliwki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccaf86008-c904-421c-a3d2-a10296b10620
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Marynowane oliwki

Przygotowanie

  • Oliwki wrzucamy do naczynia żaroodpornego
  • Do rondla wlewamy tłuszcz, dodajemy zieleninę, skórkę z pomarańczy oraz przyprawy (chili i liść laurowy) i podgrzewamy na małym ogniu
  • Gdy zioła zaczną skwierczeć i pachnieć – ściągamy rondel z kuchenki i polewamy oliwki jego zawartością
  • Naczynie żaroodporne odstawiamy do ostygnięcia na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam smaczne propozycje przyrządzenia dań z oliwkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwki czarne (200 g)
  • Oliwki zielone (200 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (200 ml)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Pomarańcza – skórka (3 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Chili w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapka dziecięca – szalony pies

Marchew obieramy i wycinamy kawałek na kształt ogonka Fasolkę kroimy wzdłuż na pół, tak aby powstały nóżki Z papryki odcinamy plaster, tak aby był w nim otwór (na kształt pyszczka) Z oliwki wycinamy kółka na…

WIĘCEJ >

Mięso, ser, jaja, boczek

Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i podsmażamy z każdej strony przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe) Jaja gotujemy we…

WIĘCEJ >

Tajskie kotleciki z kurczakiem

Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki (poza tłuszczem) i całość dokładnie blendujemy Z powstałej masy formujemy kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy formując kotleciki Na…

WIĘCEJ >

Marokański gulasz

Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy i oba warzywa delikatnie podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy do nich pokrojony seler naciowy oraz po ok. ½ łyżeczki każdej z przypraw: kurkumy, kuminu, cynamonu…

WIĘCEJ >