Omlet z oliwkami
Omlet z oliwkami
Przygotowanie
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną
- Dodajemy oliwki i mieszamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się jaj)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia omletów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Oliwki czarne (30 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.