fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z grzybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5a9ac808-0f79-4c84-b2cf-5409b48c129f

Omlet z grzybami

Przygotowanie

  • Marchewkę kroimy w słupki, a grzyby w kostkę
  • Smażymy na maśle przez 15 minut
  • W tym czasie mieszamy jajka z mlekiem kokosowym, oliwą i solą
  • Wylewamy masę jajeczną na grzyby
  • Gdy jajko od spodu się zetnie, obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w aktualnej diecie.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje podania omletów – koniecznie je wypróbuj.

Można użyć innych, dowolnych grzybów.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g podgrzybków
  • 100 g borowików
  • 1 marchewka (60 g)
  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 3 łyżki mleka kokosowego (30 ml)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…

WIĘCEJ >

Jajecznica z żółtek i jarmużu

Jarmuż i szczypiorek myjemy i kroimy (można użyć szczypiorku lub szczypioru, tego grubszego, będzie jeszcze smaczniej) Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy warzywa, można dodać również inne ulubione świeże zioła Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło Rozbijamy…

WIĘCEJ >

Roladki łososiowo-tuńczykowe

W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem) Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny

WIĘCEJ >