fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z grzybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5a9ac808-0f79-4c84-b2cf-5409b48c129f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Omlet z grzybami

Przygotowanie

  • Marchewkę kroimy w słupki, a grzyby w kostkę
  • Smażymy na maśle przez 15 minut
  • W tym czasie mieszamy jajka z mlekiem kokosowym, oliwą i solą
  • Wylewamy masę jajeczną na grzyby
  • Gdy jajko od spodu się zetnie, obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w aktualnej diecie.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje podania omletów – koniecznie je wypróbuj.

Można użyć innych, dowolnych grzybów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g podgrzybków
  • 100 g borowików
  • 1 marchewka (60 g)
  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 3 łyżki mleka kokosowego (30 ml)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb z tapioki

Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do formy. Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).

WIĘCEJ >

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w półksiężyce Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek Dodajemy…

WIĘCEJ >

Jajka zapiekane w awokado

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C Awokado obieramy ze skóry Przekrawamy wzdłuż na pół i wyrzucamy pestkę Odcinamy delikatnie dół awokado, w ten sposób, żeby mogło stać poziomo i się nie przewracało Lekko solimy i…

WIĘCEJ >

Indyjskie curry

Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy cebulę, później czosnek i podsmażamy, mieszając drewnianą łyżką, aż się zeszkli. Rozkruszamy mięso rękoma i wkładamy je na patelnie, a większe kawałki rozdrabniamy. Doprawiamy solą. Smażymy mięso przez ok…

WIĘCEJ >