fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z grzybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5a9ac808-0f79-4c84-b2cf-5409b48c129f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Omlet z grzybami

Przygotowanie

  • Marchewkę kroimy w słupki, a grzyby w kostkę
  • Smażymy na maśle przez 15 minut
  • W tym czasie mieszamy jajka z mlekiem kokosowym, oliwą i solą
  • Wylewamy masę jajeczną na grzyby
  • Gdy jajko od spodu się zetnie, obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w aktualnej diecie.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje podania omletów – koniecznie je wypróbuj.

Można użyć innych, dowolnych grzybów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g podgrzybków
  • 100 g borowików
  • 1 marchewka (60 g)
  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 3 łyżki mleka kokosowego (30 ml)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Carpaccio z buraka z twarożkiem z nerkowców

Orzechy namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie Na drugi dzień odcedzić, dodać do orzechów wodę z ogórków, czosnek, zmiksować blenderem Buraki dzień wcześniej upiec w piekarniku, obrać, pokroić i zamarynować w oliwie, occie i lekko…

WIĘCEJ >

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…

WIĘCEJ >

Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą

Oiersi z kurczaka kładziemy na desce Wbijamy poziomo nóż od grubszej strony żeby zrobić nacięcie Palcami poszerzamy otwór Wpychamy w otwór ser Mięso z góry solimy i pieprzymy Układamy nafaszerowany filet w naczyniu żaroodpornym Dodajemy…

WIĘCEJ >

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Awokado przeciąć wzdłuż na pół Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną kostkę Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do czosnku, lub drobno posiekać Połowę łososia pokroić…

WIĘCEJ >