fbpx
logo
Szukaj
open close

Meksykańska zupa z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c42536f6b-bff0-485e-b049-fec7ffd2805d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Meksykańska zupa z awokado

Przygotowanie

  • Dymkę i jalapeño drobno siekamy (z jalapeño usuwamy pestki)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy dymkę z jalapeño i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty (do miękkości)
  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki, po czym wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką konsystencję
  • Do blendera wlewamy bulion, dodajemy podsmażone warzywa i mieszamy, po czym blendujemy na gładką konsystencję
  • Dodajemy przyprawy (pieprz i kmin) i mieszamy
  • Pomidora kroimy w kostkę
  • Zupę nalewamy na talerze i dekorujemy zieleniną (kolendrą) oraz pomidorem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zupy.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Awokado (280 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Jalapeño (30 g)
  • Cebula dymka (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Kmin rzymski (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Lody owocowe

Brzoskwinię obieramy, kroimy w kostkę (pestki usuwamy) i przenosimy do miski Śmietankę ubijamy i dodajemy do brzoskwiń Dodajemy karob oraz słodzik i całość dokładnie mieszamy Masę przenosimy do pudełka i wkładamy do zamrażarki na ok….

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda Po chwili obieramy jajka ze skorupki Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – ptaszek

Z chleba wycinamy kółko Jabłko kroimy w pół plastry Truskawkę kroimy w plastry i na kawałki na kształt nóżek Marchew obieramy i odkrawamy plaster i kawałek na kształt noska Ogórka kroimy w plastry Wszystkie składniki…

WIĘCEJ >

Turecka pasta dyniowa

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Oliwki drobno siekamy Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę Zieleninę drobno siekamy Wszystkie składniki (poza tłuszczem) umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na…

WIĘCEJ >