fbpx
logo
Szukaj
open close

Meksykańska zupa z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c42536f6b-bff0-485e-b049-fec7ffd2805d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Meksykańska zupa z awokado

Przygotowanie

  • Dymkę i jalapeño drobno siekamy (z jalapeño usuwamy pestki)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy dymkę z jalapeño i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty (do miękkości)
  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki, po czym wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką konsystencję
  • Do blendera wlewamy bulion, dodajemy podsmażone warzywa i mieszamy, po czym blendujemy na gładką konsystencję
  • Dodajemy przyprawy (pieprz i kmin) i mieszamy
  • Pomidora kroimy w kostkę
  • Zupę nalewamy na talerze i dekorujemy zieleniną (kolendrą) oraz pomidorem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zupy.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Awokado (280 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Jalapeño (30 g)
  • Cebula dymka (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Kmin rzymski (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sycąca zupa z wołowiną i kaszą

Cebulę obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w plasterki Mięso kroimy w kostkę Kaszę (…)

WIĘCEJ >

Gęsta zupa z szynką i grochem

Groch wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 6 godz. Po tym czasie groch odcedzamy Cebulę obieramy (…)

WIĘCEJ >

Zupa warzywna z ciecierzycą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko (…)

WIĘCEJ >

Kremowa zupa dyniowo-ziemniaczana

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki z dynią obieramy i kroimy na kawałki (z dyni usuwamy pestki i (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z brokułu z płatkami migdałowymi i bazylią

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. (…)

WIĘCEJ >