fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa warzywna z ciecierzycą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb264b08d-1277-458a-bb82-8decc3a84b83
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa warzywna z ciecierzycą

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Szpinak kroimy na drobne kawałki
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy ziemniaki oraz przyprawy (paprykę) i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Dodajemy ciecierzycę i szpinak, mieszamy, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do zupy dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
  • Zupę nalewamy na talerze i posypujemy serem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1500 ml)
  • Ciecierzyca z puszki (400 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Szpinak (150 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Ser Parmezan (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe

Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Miksujemy na jednolitą masę (około 5 min) Nakładamy do foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin W lodówce wytrzyma kilka dni

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem (z bulionem mięsnym)

Łososia kroimy w paski Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Marchewkę, pietruszkę i cukinię przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu – kroimy warzywa wzdłuż na plastry, a następnie wzdłuż na paski) Cebulę i czosnek…

WIĘCEJ >

Sałatka na ostro

Papryki kroimy w kostkę, pomidorki na połówki, a ostrą papryczkę bardzo drobno. W misce mieszamy rukolę z warzywami. Marakuje kroimy na pół i wyjmujemy łyżeczką miąższ. Sałatkę polewamy oliwą, miąższem z marakui i sokiem z…

WIĘCEJ >

Gulasz drobiowy z grzybami i kaszą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry Pomidory i mięso kroimy w grubą kostkę Zieleninę drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >