fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa warzywna z ciecierzycą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb264b08d-1277-458a-bb82-8decc3a84b83
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa warzywna z ciecierzycą

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Szpinak kroimy na drobne kawałki
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy ziemniaki oraz przyprawy (paprykę) i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Dodajemy ciecierzycę i szpinak, mieszamy, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do zupy dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
  • Zupę nalewamy na talerze i posypujemy serem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1500 ml)
  • Ciecierzyca z puszki (400 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Szpinak (150 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Ser Parmezan (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dziecięcy pancake – miś

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami i miętą) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Z gruszki wycinamy…

WIĘCEJ >

Rukola z krewetkami tygrysimi

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy krewetki i podsmażamy po ok. 2 minuty z każdej strony Dodajemy warzywa oraz przyprawy (jeśli…

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >