Sycąca zupa z wołowiną i kaszą
Sycąca zupa z wołowiną i kaszą
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Marchew obieramy i kroimy w kostkę
- Seler kroimy w plasterki
- Mięso kroimy w kostkę
- Kaszę płuczemy pod zimną, bieżącą wodą, a następnie odcedzamy i odstawiamy
- W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i dusimy przez ok. 5 minut
- Dodajemy marchew oraz seler i gotujemy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
- Dodajemy mięso, sos i kaszę, dolewamy bulion oraz wodę i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod częściowym przykryciem przez ok. 40-45 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Woda (1000 ml)
- Wołowina łopatka (500 g)
- Bulion mięsny (500 ml)
- Kasza jęczmienna pęczak (150 g)
- Cebula (105 g)
- Marchew (100 g)
- Seler naciowy (90 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sos Worcestershire (6 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Gęsta zupa z szynką i grochem
Groch wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 6 godz. Po tym czasie groch odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w cienkie plasterki Seler kroimy na kawałki…
WIĘCEJ >Kremowa zupa dyniowo-ziemniaczana
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki z dynią obieramy i kroimy na kawałki (z dyni usuwamy pestki i włókna) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz przyprawy (liście laurowe) i smażymy…
WIĘCEJ >Francuska zupa cebulowa
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę) Wrzucamy cebulę i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut (do miękkości) Czosnek (2/3 ilości) obieramy, drobno siekamy i dodajemy do…
WIĘCEJ >Aromatyczna zupa ziemniaczana
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i masło) Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy ziemniaki oraz przyprawy (curry i…
WIĘCEJ >