fbpx
logo
Szukaj
open close

Sycąca zupa z wołowiną i kaszą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c315717b6-0556-4f06-b580-2df8cf474adf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sycąca zupa z wołowiną i kaszą

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Seler kroimy w plasterki
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Kaszę płuczemy pod zimną, bieżącą wodą, a następnie odcedzamy i odstawiamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i dusimy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy marchew oraz seler i gotujemy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy mięso, sos i kaszę, dolewamy bulion oraz wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod częściowym przykryciem przez ok. 40-45 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (1000 ml)
  • Wołowina łopatka (500 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Kasza jęczmienna pęczak (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Marchew (100 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos Worcestershire (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaronowa zapiekanka z kurczakiem

Mięso dokładnie oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i grillujemy przez ok. 5-7 minut z każdej strony Cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Pomidorowe udka kurczaka z ziołami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy udka i smażymy przez ok. 4-5 minut z każdej strony, a następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego Na gorącą patelnię…

WIĘCEJ >

Zimowa zupa jarzynowa

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Czosnek obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki Soczewicę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Ziemniaki oraz dynię obieramy i…

WIĘCEJ >

Ozorek wieprzowy w sosie bakaliowym

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…

WIĘCEJ >