fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sycąca zupa z wołowiną i kaszą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-219
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sycąca zupa z wołowiną i kaszą

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Seler kroimy w plasterki
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Kaszę płuczemy pod zimną, bieżącą wodą, a następnie odcedzamy i odstawiamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i dusimy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy marchew oraz seler i gotujemy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy mięso, sos i kaszę, dolewamy bulion oraz wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod częściowym przykryciem przez ok. 40-45 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (1000 ml)
  • Wołowina łopatka (500 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Kasza jęczmienna pęczak (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Marchew (100 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos Worcestershire (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela Mieszamy Przykrywamy pokrywką Wkładamy do piekarnika 170 st. C na 3 godziny Co godzinę otwieramy piekarnik,…

WIĘCEJ >

Komosanka sowa

Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody) Kiwi obieramy i kroimy w plastry Z truskawki usuwamy szypułki i kroimy na pół Komosę przenosimy do miski i…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa (na wywarze kostnym)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.

WIĘCEJ >