logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Minestrone

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz8-2-2

Minestrone

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki
  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy boczek, zasmażamy 2 min
  • Dodajemy cebulę i czosnek
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy przecier / koncentrat pomidorowy
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy paprykę, marchew i pietruszkę
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy na małym ogniu przez 20 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

(na 4-5 porcji):

  • 100 g wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 3 łyżki przecieru / koncentratu pomidorowego
  • 1 litr rosołu
  • 2 łyżki tłuszczu – masło klarowane, smalec, łój wołowy
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gratin z batatów w sosie kurkowo-cebulowym

Kurki płuczemy i oczyszczamy z piasku. Kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oleju kokosowego. (…)

WIĘCEJ >

Marokański gulasz

Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy i oba warzywa delikatnie podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy do (…)

WIĘCEJ >

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

Sałatę i rukolę kładziemy na talerzu Dokładamy przecięte na pół truskawki Melona obieramy, kroimy w paski i kładziemy na sałacie (…)

WIĘCEJ >

Dip ziołowy

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl