fbpx
logo
Szukaj
open close

Minestrone

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz8-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Minestrone

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki
  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy boczek, zasmażamy 2 min
  • Dodajemy cebulę i czosnek
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy przecier / koncentrat pomidorowy
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy paprykę, marchew i pietruszkę
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy na małym ogniu przez 20 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki w tym przepisie odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
  • Cebula (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Przecier pomidorowy (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części (…)

WIĘCEJ >