fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Minestrone

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz8-2-3

Minestrone

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki
  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy boczek, zasmażamy 2 min
  • Dodajemy cebulę i czosnek
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy przecier / koncentrat pomidorowy
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy paprykę, marchew i pietruszkę
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy na małym ogniu przez 20 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki w tym przepisie odpowiadają Twojej aktualnej diecie i towarzyszących nietolerancjom – więcej informacji znajduje się powyżej w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 plastrów wędzonego boczku (50 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • 2 łyżki przecieru/koncentratu pomidorowego (50 ml)
  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • 1 łyżka smalcu, masła klarowanego Ghee lub łoju wołowego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Stek wołowy z grillowaną cukinią

Mięso smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 3-4 minuty z każdej strony. Przekładamy na deskę, żeby odpoczęło. W tym czasie na tej samej patelni smażymy pokrojony czosnek i cukinie, lekko solimy. Mięso kładziemy na talerz…

WIĘCEJ >

Curry z dynią i ciecierzycą

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Jeśli decydujemy się na ostrą papryczkę to pokrojoną i pozbawioną pestek dodajemy teraz. Po chwili dodajemy przyprawy i smażymy 2-3 minuty. Dynię obieramy ze…

WIĘCEJ >

Czereśnie

Czereśnie umyć pod bieżące wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Wątróbka duszona

Cebulę podduszamy na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki. Dusimy na drugiej połowie smalcu około 10 minut. Następnie dodajemy uduszoną wcześniej…

WIĘCEJ >