Minestrone
Minestrone
Przygotowanie
- Boczek kroimy w kostkę
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki
- Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy boczek, zasmażamy 2 min
- Dodajemy cebulę i czosnek
- Zasmażamy 2 min
- Dodajemy przecier / koncentrat pomidorowy
- Zasmażamy 2 min
- Dodajemy paprykę, marchew i pietruszkę
- Zalewamy rosołem
- Gotujemy na małym ogniu przez 20 min
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki w tym przepisie odpowiadają Twojej aktualnej diecie i towarzyszących nietolerancjom – więcej informacji znajduje się powyżej w piktogramach.
Autor
Lista składników
- 5 plastrów wędzonego boczku (50 g)
- ½ cebuli (50 g)
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
- ½ papryki czerwonej (115 g)
- ½ marchewki (30 g)
- ½ pietruszki (40 g)
- 2 łyżki przecieru/koncentratu pomidorowego (50 ml)
- 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
- 1 łyżka smalcu, masła klarowanego Ghee lub łoju wołowego (15 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka z kurczaka i jabłek
Pierś z kurczaka gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 20 minut Następnie po ostudzeniu kroimy w kostkę Selera i awokado kroimy w kostkę Jabłko obieramy i także kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy w…
WIĘCEJ >Kolorowa sałatka
Liście roszponki umieszczamy w misce. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. Warzywa umieszczamy razem w misce. Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym. Posypujemy przyprawami i mieszamy.
WIĘCEJ >Dorsz z surówką z marchewki
2 marchewki kroimy w plasterki. Na patelni układamy plasterki marchewki, następnie filety z dorsza i podlewamy lekko osoloną wodą. Gotujemy 15 minut na małym ogniu. W tym samym czasie ucieramy pozostałe marchewki na drobnej tarce i…
WIĘCEJ >Migdałowe pączusie
Wszystkie składniki blendujemy razem (lub miksujemy). Pieczemy w opiekaczu aż do zarumienienia.
WIĘCEJ >