Minestrone
Minestrone
Przygotowanie
- Boczek kroimy w kostkę
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki
- Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy boczek, zasmażamy 2 min
- Dodajemy cebulę i czosnek
- Zasmażamy 2 min
- Dodajemy przecier / koncentrat pomidorowy
- Zasmażamy 2 min
- Dodajemy paprykę, marchew i pietruszkę
- Zalewamy rosołem
- Gotujemy na małym ogniu przez 20 min
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki w tym przepisie odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Papryka czerwona (115 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
- Cebula (50 g)
- Marchew (45 g)
- Przecier pomidorowy (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.