fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Minestrone

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz8-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Minestrone

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki
  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy boczek, zasmażamy 2 min
  • Dodajemy cebulę i czosnek
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy przecier / koncentrat pomidorowy
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy paprykę, marchew i pietruszkę
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy na małym ogniu przez 20 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki w tym przepisie odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Przecier pomidorowy (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kiełbasa parzona

½ litra wody wkładamy do lodówki Jelita wkładamy do miski i zalewamy ciepłą wodą, lekko mieszamy ręką Zmieniamy wodę i znowu mieszamy i tak z 3 razy Zostawiamy je w wodzie (jeśli wyschną, to nie da…

WIĘCEJ >

Migdałowa kasza jaglana z truskawkami

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, w proporcji 1:4. Ugotowaną i wystudzoną kaszę miksujemy wraz z masłem migdałowym, daktylami i ziarenkami z laski wanilii. Przelewamy do szklanki. Z truskawek usuwamy szypułki. Miksujemy je na gładki…

WIĘCEJ >

Grasica z grillowanymi warzywami

Grasica Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą…

WIĘCEJ >

Mięsna kostka „rubika”

Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >