Minestrone
Minestrone
Przygotowanie
- Boczek kroimy w kostkę
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki
- Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy boczek, zasmażamy 2 min
- Dodajemy cebulę i czosnek
- Zasmażamy 2 min
- Dodajemy przecier / koncentrat pomidorowy
- Zasmażamy 2 min
- Dodajemy paprykę, marchew i pietruszkę
- Zalewamy rosołem
- Gotujemy na małym ogniu przez 20 min
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki w tym przepisie odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Papryka czerwona (115 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Przecier pomidorowy (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kiełbasa parzona
½ litra wody wkładamy do lodówki Jelita wkładamy do miski i zalewamy ciepłą wodą, lekko mieszamy ręką Zmieniamy wodę i znowu mieszamy i tak z 3 razy Zostawiamy je w wodzie (jeśli wyschną, to nie da…
WIĘCEJ >Migdałowa kasza jaglana z truskawkami
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, w proporcji 1:4. Ugotowaną i wystudzoną kaszę miksujemy wraz z masłem migdałowym, daktylami i ziarenkami z laski wanilii. Przelewamy do szklanki. Z truskawek usuwamy szypułki. Miksujemy je na gładki…
WIĘCEJ >Grasica z grillowanymi warzywami
Grasica Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą…
WIĘCEJ >Mięsna kostka „rubika”
Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki Polewamy sosem
WIĘCEJ >