fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Minestrone

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz8-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Minestrone

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki
  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy boczek, zasmażamy 2 min
  • Dodajemy cebulę i czosnek
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy przecier / koncentrat pomidorowy
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy paprykę, marchew i pietruszkę
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy na małym ogniu przez 20 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki w tym przepisie odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Przecier pomidorowy (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grzyby duszone z cukinią

Grzyby myjemy i kroimy w plasterki. Cukinię kroimy w kostkę. Cebule drobno siekamy. Na dużej patelni (lub w głębokim rondlu) rozgrzewamy 3 łyżki tłuszczu. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy około 10 minut, do czasu…

WIĘCEJ >

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

Pieczarki kroimy na cząstki Koper włoski kroimy w półksiężyce Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku Por kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki Dodajemy por z koprem Zasmażamy…

WIĘCEJ >

Shake gruszkowo – imbirowy

Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki Imbir obieramy Mleko, imbir, gruszkę umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy przez 30 sekund 

WIĘCEJ >

Grillowany łosoś na szpinaku z gotowanymi batatami

Szpinak kilka godzin wcześniej wyjmujemy z zamrażarki (najlepiej na noc włożyć do miski i zostawić do rozmrożenia) Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >