fbpx
logo
Szukaj
open close

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z czekoladą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cec8ad5c5-619f-4803-a9ad-c8495a4f5abb-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z czekoladą

Przygotowanie

Spód:

  • Daktyle zalewamy wrzątkiem
  • Odstawiamy na 10 min
  • Miksujemy blenderem
  • Mieszamy z wiórkami i tłuszczem
  • Powinna nam wyjść taka klejąca masa
  • Moczymy dłoń w wodzie (ciasto się nie będzie kleić)
  • Nakładamy ciasto do foremek
  • Foremki wkładamy do zamrażarki

Masa serowa:

  • Nerkowce musimy namoczyć w zimnej wodzie na min. 8 godz.
  • Odcedzamy orzechy z wody
  • Do odcedzonych orzechów dodajemy sok z cytryny
  • Dodajemy miód
  • Miksujemy blenderem na gładką masę

Mini serniczki:

  • Wyjmujemy foremki z zamrażarki
  • Nakładamy równo porcje masy „serowej” do każdej foremki
  • Wkładamy na 30 min do zamrażarki
  • Po tym czasie wyjmujemy i delikatnie wyjmujemy z foremek mufinkowych
  • Dekorujemy malinami, jeżynami i czekoladą 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inną propozycję na przyrządzenie mini serniczków z nerkowców.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Spód

  • Wiórki kokosowe (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
  • Woda (50 ml)
  • Daktyl (25 g)

Masa serowa

  • Orzech nerkowca (200 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Sok z cytryny (bio) (20 ml)

Mini serniczki

  • Malina (70 g)
  • Jeżyna (65 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny, Miska, Sitko, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zapiekanka z dynią i kiełbasą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Kiełbasę kroimy w plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kiełbasę i podsmażamy przez ok. 5 minut (do momentu zbrązowienia) Do miski wydrążamy miąższ z…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Selera kroimy w cienkie półksiężyce Pomidorki kroimy na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy…

WIĘCEJ >

Rosół z jajecznymi lanymi kluskami

Do misy wolnowaru wrzucamy mięso wraz z warzywami i przyprawami oprócz soli Zalewamy misę ze składnikami wodą i ustawiamy na tryb low, na ok. 7h lub więcej (dobrze jest przygotować rosół dzień wcześniej) Rano przelewamy do…

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z gruszką

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli Zasmażamy…

WIĘCEJ >