logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z płatkami kokosa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c25f7fbf8-99fa-414c-aafb-3c04f376ba25

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z płatkami kokosa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c25f7fbf8-99fa-414c-aafb-3c04f376ba25

Przygotowanie

Spód:

  • Daktyle zalewamy wrzątkiem
  • Odstawiamy na 10 min
  • Miksujemy blenderem
  • Mieszamy z wiórkami i tłuszczem
  • Powinna nam wyjść taka klejąca masa
  • Moczymy dłoń w wodzie (ciasto się nie będzie kleić)
  • Nakładamy ciasto do foremek
  • Foremki wkładamy do zamrażarki

Masa serowa:

  • Nerkowce musimy namoczyć w zimnej wodzie na min. 8 godz.
  • Odcedzamy orzechy z wody
  • Do odcedzonych orzechów dodajemy sok z cytryny
  • Dodajemy miód
  • Miksujemy blenderem na gładką masę

Mini serniczki:

  • Wyjmujemy foremki z zamrażarki
  • Nakładamy równo porcje masy „serowej” do każdej foremki
  • Wkładamy na 30 min do zamrażarki
  • Po tym czasie wyjmujemy i delikatnie wyjmujemy z foremek mufinkowych
  • Dekorujemy malinami, jeżynami i płatkami kokosowymi

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Spód:

  • 100 g wiórków kokosowych
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 25 g suszonych daktyli
  • 40 ml wrzątku

Masa serowa:

  • 200 g nerkowców
  • sok wyciśnięty z ½ cytryny
  • 1 łyżka miodu

Dekoracja:

  • 1 garść malin
  • 1 garść jeżyn
  • 1 garść płatków kokosowych 

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Puree z batata

Bataty obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 30 min i odcedzamy na sicie Cebulę obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami

Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w (…)

WIĘCEJ >

Jesienna surówka

Warzywa i imbir kroimy drobno przy użyciu szatkownicy (możemy także użyć tarki). Orzechy włoskie kroimy i posypujemy warzywa. Dodajemy cynamon, (…)

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki Cebulę obieramy, kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl