fbpx
logo
Szukaj
open close

Mizeria

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c137da157-9241-4886-b176-73450e316294
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mizeria

Przygotowanie

  • Ogórki obieramy, kroimy w plastry i przenosimy do miski
  • Dodajemy sól i odstawiamy na ok. 15 minut
  • Następnie odsączamy ogórki z nadmiaru wody
  • Do osobnej miski wlewamy śmietanę, dodajemy ocet, cukier oraz pieprz i dokładnie mieszamy
  • Orzechy drobno siekamy
  • Do ogórków dodajemy śmietanę oraz orzechy i całość dokładnie razem mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ogórek długi (700 g)
  • Śmietana 18% (125 g)
  • Orzech włoski (32 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (5 ml)
  • Cukier trzcinowy (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Przegrzebki z imbirem po chińsku

Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Imbir obieramy i kroimy na zapałkę Przegrzebki oczyszczamy z błon Do miski wlewamy sos sojowy i bulion, dodajemy mąkę raz cukier i dokładnie…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – zakochane rybki

Z chleba wycinamy kółka i kawałki na kształt płetw Następnie smarujemy chleb serem Z truskawek usuwamy szypułki i wycinamy kawałki na kształt serduszek, płetw, łusek i pyszczków Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rybek,…

WIĘCEJ >

Grillowana dynia z mozzarellą, pestkami i sałatą

Dynię obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (na półtwardo), a następnie odcedzamy Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy dynię i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej…

WIĘCEJ >

Ostrygi z pastą kaparową

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy zieleninę, kapary, sok z cytryny oraz tłuszcz (oliwę) i całość dokładnie blendujemy na jednolitą pastę Gotową pastę wkładamy do lodówki…

WIĘCEJ >