fbpx
logo
Szukaj
open close

Mizeria

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c137da157-9241-4886-b176-73450e316294
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mizeria

Przygotowanie

  • Ogórki obieramy, kroimy w plastry i przenosimy do miski
  • Dodajemy sól i odstawiamy na ok. 15 minut
  • Następnie odsączamy ogórki z nadmiaru wody
  • Do osobnej miski wlewamy śmietanę, dodajemy ocet, cukier oraz pieprz i dokładnie mieszamy
  • Orzechy drobno siekamy
  • Do ogórków dodajemy śmietanę oraz orzechy i całość dokładnie razem mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ogórek długi (700 g)
  • Śmietana 18% (125 g)
  • Orzech włoski (32 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (5 ml)
  • Cukier trzcinowy (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 4 min Dodajemy koncentrat pomidorowy i podsmażamy 3…

WIĘCEJ >

Kefir z owocami

Do szklanki wrzucamy owoce i zalewamy kefirem

WIĘCEJ >

Gruszka pieczona z malinami i miodem

Gruszkę myjemy i odcinamy końcówkę od strony ogonka, tzw. „czapeczkę” Łyżką wydrążamy gniazdo nasienne gruszki Do wydrążonego otworu wkładamy maliny, polewamy miodem i zakładamy „czapeczkę” Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 220 st. C i…

WIĘCEJ >

Cukinia zapiekana z boczkiem

Cukinię kroimy w poprzek na „łódeczki” i wykrajamy środek. Łódeczki z cukinii solimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 st. C. Gdy łódeczki są w piekarniku, miąższ z cukinii kroimy w kostkę i podsmażamy…

WIĘCEJ >