Mizeria
Mizeria
Przygotowanie
- Ogórki obieramy, kroimy w plastry i przenosimy do miski
- Dodajemy sól i odstawiamy na ok. 15 minut
- Następnie odsączamy ogórki z nadmiaru wody
- Do osobnej miski wlewamy śmietanę, dodajemy ocet, cukier oraz pieprz i dokładnie mieszamy
- Orzechy drobno siekamy
- Do ogórków dodajemy śmietanę oraz orzechy i całość dokładnie razem mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Ogórek długi (700 g)
- Śmietana 18% (125 g)
- Orzech włoski (32 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (5 ml)
- Cukier trzcinowy (4 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.