fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mizeria

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-32
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mizeria

Przygotowanie

  • Ogórki obieramy, kroimy w plastry i przenosimy do miski
  • Dodajemy sól i odstawiamy na ok. 15 minut
  • Następnie odsączamy ogórki z nadmiaru wody
  • Do osobnej miski wlewamy śmietanę, dodajemy ocet, cukier oraz pieprz i dokładnie mieszamy
  • Orzechy drobno siekamy
  • Do ogórków dodajemy śmietanę oraz orzechy i całość dokładnie razem mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ogórek długi (700 g)
  • Śmietana 18% (125 g)
  • Orzech włoski (32 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (5 ml)
  • Cukier trzcinowy (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Awokado przeciąć wzdłuż na pół Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną kostkę Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do czosnku, lub drobno posiekać Połowę łososia pokroić…

WIĘCEJ >

Krem z buraków

Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę Odrobinę oleju podgrzewamy w garnku i dodajemy pokrojone warzywa Podsmażamy kilka minut, od czasu do czasu mieszając Dodajemy trochę soli, czosnku i suszonej cebuli Mieszamy, przykrywamy i…

WIĘCEJ >

Kluski kukurydziane

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli Wsypujemy kaszę i gotujemy przez ok. 30-40 minut Na patelni roztapiamy tłuszcz Wsypujemy bułkę tartą i smażymy do zarumienienia Ugotowaną kaszę nakładamy łyżką na talerz tworząc kluski i…

WIĘCEJ >

Placki z cukinii z sosem pomidorowo-paprykowym

Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…

WIĘCEJ >