Paleo mizeria
Paleo mizeria
Przygotowanie
- Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
- Dodajemy dwie łyżki śmietanki kokosowej (może być też górna warstwa ze schłodzonej puszki mleka kokosowego).
- Ogórek dokładnie mieszamy ze śmietanką i dopraiwamy dwoma szczyptami soli i pieprzu.
- Podajemy jako dodatek do dania głównego lub jako samodzielną przekąskę.
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu do potraw. Więcej na ten temat poczytasz w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Mizerię możesz wykorzystać jako dodatek do obiadu.
Autor
Lista składników
- 1 duży ogórek (180 g)
- 2 łyżki śmietanki kokosowej (30 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)
Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…
WIĘCEJ >Suszony schab w czosnku niedźwiedzim
Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia Posypać z każdej strony solą Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki Wyjąć mięso Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)…
WIĘCEJ >Placuszki z cukinii
Cukinię myjemy, trzemy na tarce, odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie należy odlać sok. Natkę i cebulę drobno siekamy. Do masy dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy placki…
WIĘCEJ >Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado
Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzać na patelni tłuszcz Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w…
WIĘCEJ >