fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paleo mizeria

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbb18dba6-5ecc-450f-86f5-aecaf32e0034-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Paleo mizeria

Przygotowanie

  • Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
  • Dodajemy dwie łyżki śmietanki kokosowej (może być też górna warstwa ze schłodzonej puszki mleka kokosowego).
  • Ogórek dokładnie mieszamy ze śmietanką i dopraiwamy dwoma szczyptami soli i pieprzu.
  • Podajemy jako dodatek do dania głównego lub jako samodzielną przekąskę.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Mizerię możesz wykorzystać jako dodatek do obiadu.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ogórek długi (180 g)
  • Śmietanka kokosowa (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pulpeciki jaglane z warzywami

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Marchew oraz pietruszkę obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Następnie…

WIĘCEJ >

Bomba składników aktywnych

Wszystkie składniki miksujemy

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z anchois i kaparami

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Anchois kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z kalafiora i topinamburu

Topinambur obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut Szynkę kroimy w paski Czosnek obieramy…

WIĘCEJ >