fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3398043c-5b2c-4ced-9920-2c3618d1838c-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

Przygotowanie

  • Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku
  • Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem
  • Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy
  • Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek
  • Spinamy wykałaczką
  • Układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym, pieczemy w piekarniku 20 min w temp. 200 st.C

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 10 moreli suszonych (100 g)
  • 100 g łopatki / karkówki z sarny
  • 8 plastrów boczku z dzika lub wieprzowego (ok. 80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajka i awokado

Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy większy niż na początku Kładziemy połówki awokado wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym Wbijamy…

WIĘCEJ >

Risotto bez ryżu

Kalafior lekko podgotowujemy, a później podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż wyparuje woda i zacznie się rumienić. Dodajemy resztę pokrojonych surowych warzyw. Całość dokładnie mieszamy.

WIĘCEJ >

Cukiniowo – bazyliowy omlet

Cebulę, czosnek i bazylię drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem. Zanim cebula się zeszkli, obieraczką do warzyw lub obieraczką do makaronu warzywnego, tworzymy cukiniowe paski, które dorzucamy na…

WIĘCEJ >

Purée z marchewki i pietruszki

Marchewkę obieramy, gotujemy do miękkości i odcedzamy. Przeciskamy przez praskę lub blendujemy i dodajemy olej kokosowy. Pietruszkę obieramy i gotujemy do miękkości razem z obranymi ząbkami czosnku. Odcedzamy, a następnie blendujemy z ugotowanym czosnkiem na…

WIĘCEJ >