Morele suszone z sarną zapiekane w boczku
Morele suszone z sarną zapiekane w boczku
Przygotowanie
- Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku
- Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem
- Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy
- Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek
- Spinamy wykałaczką
- Układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym, pieczemy w piekarniku 20 min w temp. 200 st.C
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Autor
Lista składników
- Morela suszona (100 g)
- Sarnina łopatka (100 g)
- Boczek z dzika (surowy) (80 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.