Morele suszone z sarną zapiekane w boczku
Morele suszone z sarną zapiekane w boczku
Przygotowanie
- Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku
- Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem
- Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy
- Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek
- Spinamy wykałaczką
- Układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym, pieczemy w piekarniku 20 min w temp. 200 st.C
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Autor
Lista składników
- Morela suszona (100 g)
- Sarnina łopatka (100 g)
- Boczek z dzika (surowy) (80 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym
Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy, Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut Odcedzamy i zalewamy świeżą…
WIĘCEJ >Dyniowe musli
Zagotowujemy dynię z mlekiem kokosowym i daktylami. Kiedy potrawa się zagotuje, zmniejszamy ogień, dodajemy cynamon i trzymamy jeszcze chwilę na niedużym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą.
WIĘCEJ >Steki grillowane
Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) z łyżką tłuszczu Smażymy stek po 5 minut z obu stron Przyprawiamy solą i pieprzem Podajemy z dowolnymi warzywami
WIĘCEJ >