fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3398043c-5b2c-4ced-9920-2c3618d1838c-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

Przygotowanie

  • Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku
  • Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem
  • Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy
  • Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek
  • Spinamy wykałaczką
  • Układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym, pieczemy w piekarniku 20 min w temp. 200 st.C

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Morela suszona (100 g)
  • Sarnina łopatka (100 g)
  • Boczek z dzika (surowy) (80 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy, Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut Odcedzamy i zalewamy świeżą…

WIĘCEJ >

Dyniowe musli

Zagotowujemy dynię z mlekiem kokosowym i daktylami. Kiedy potrawa się zagotuje, zmniejszamy ogień, dodajemy cynamon i trzymamy jeszcze chwilę na niedużym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą.

WIĘCEJ >

Steki grillowane

Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) z łyżką tłuszczu Smażymy stek po 5 minut z obu stron Przyprawiamy solą i pieprzem Podajemy z dowolnymi warzywami

WIĘCEJ >

Kombucha

Przygotowujemy duży słoik i wsypujemy do niego herbatę Zalewamy herbatę wrzątkiem Dodajemy cukier i mieszamy Czekamy aż ostygnie Dodajemy grzybka z płynem Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę żeby gaza nie spadła Wkładamy słoik do szafki,…

WIĘCEJ >