fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3398043c-5b2c-4ced-9920-2c3618d1838c-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

Przygotowanie

  • Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku
  • Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem
  • Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy
  • Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek
  • Spinamy wykałaczką
  • Układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym, pieczemy w piekarniku 20 min w temp. 200 st.C

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Morela suszona (100 g)
  • Sarnina łopatka (100 g)
  • Boczek z dzika (surowy) (80 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb gryczano-jaglany

Obie kasze dokładnie wypłukać na sicie jaglaną najlepiej zalać na chwilę wrzątkiem. Kasze przełożyć do miski i zalać wodą tak, aby je zakryć. Odstawić na minimum 24 godziny, przemieszać od czasu do czasu, ewentualnie uzupełnić…

WIĘCEJ >

Carpaccio z buraka z twarożkiem z nerkowców

Orzechy namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie Na drugi dzień odcedzić, dodać do orzechów wodę z ogórków, czosnek, zmiksować blenderem Buraki dzień wcześniej upiec w piekarniku, obrać, pokroić i zamarynować w oliwie, occie i lekko…

WIĘCEJ >

Pasztet warzywny

Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego Pasztet pieczemy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalarepy

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy 2-3 min Dodajemy kalarepę i podsmażamy 2-3 min Zalewamy wywarem Gotujemy 15 min na małym…

WIĘCEJ >