Mrożony jogurt z marakują
Mrożony jogurt z marakują
Przygotowanie
- Marakuje kroimy na pół i wydrążamy miąższ do miski
- Formę do pieczenia wykładamy folią spożywczą, zostawiając dużo zwisającej folii na brzegi
- Do miski wlewamy jogurt, wsypujemy cukier puder i ucieramy do momentu, aż cukier się rozpuści i powstanie gładka masa
- Dodajemy miąższ z marakui i dokładnie mieszamy
- Następnie cały czas mieszając wlewamy sok z pomarańczy
- Mieszankę przelewamy do formy i wkładamy na ok. 8 godz. do zamrażarki
- Po tym czasie wyciągamy formę z zamrażarki, a z formy deser chwytając za zwisające kawałki folii
- Deser kroimy na kawałki, wykładamy na talerze i podajemy z owocami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia koktajli.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Mango (120 g)
- Banan (120 g)
- Marakuja (25 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Mięso nadziewane mozzarellą i papryką
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Paprykę czerwoną kroimy w plastry i układamy na papier Następnie skrapiamy paprykę połową tłuszczu i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut Cebulę…
WIĘCEJ >Pasta z awokado
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, a miąższcz wykładamy na talerz. Widelcem ugniatamy awokado, aż uzyskamy gęstą masę (niekoniecznie jednolitą). Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki, płatki drożdżowe i musztardę dalej ugniatając. Solimy…
WIĘCEJ >Bigos z czerwonej kapusty
Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu…
WIĘCEJ >Pikantne łódeczki ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki Chili drobno siekamy W garnku zagotowujemy wodę Na wrzątek wrzucamy ziemniaki, wyłączamy kuchenkę, przykrywamy garnek pokrywką i pozostawiamy ziemniaki na ok. 5 minut Przygotowujemy talerz wyłożony ręcznikiem papierowym Ziemniaki…
WIĘCEJ >