Mrożony jogurt z marakują
Mrożony jogurt z marakują
Przygotowanie
- Marakuje kroimy na pół i wydrążamy miąższ do miski
- Formę do pieczenia wykładamy folią spożywczą, zostawiając dużo zwisającej folii na brzegi
- Do miski wlewamy jogurt, wsypujemy cukier puder i ucieramy do momentu, aż cukier się rozpuści i powstanie gładka masa
- Dodajemy miąższ z marakui i dokładnie mieszamy
- Następnie cały czas mieszając wlewamy sok z pomarańczy
- Mieszankę przelewamy do formy i wkładamy na ok. 8 godz. do zamrażarki
- Po tym czasie wyciągamy formę z zamrażarki, a z formy deser chwytając za zwisające kawałki folii
- Deser kroimy na kawałki, wykładamy na talerze i podajemy z owocami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia koktajli.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Mango (120 g)
- Banan (120 g)
- Marakuja (25 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pomidorowy ryż gotowany
Ryż gotujemy w garnku z wodą, solą i mlekiem kokosowym. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do garnka (gdy ryż jest jeszcze twardy). Wszystko gotujemy razem do miękkości ryżu. Co jakiś czas mieszamy i dolewamy…
WIĘCEJ >Gofry z syropem i owocami
Jaja i mleko wyciągamy z lodówki i odstawiamy na ok. 15 minut, tak aby osiągnęły temp. pokojową Do dwóch osobnych misek oddzielamy białka od żółtek Do miski z żółtkami wlewamy mleko i tłuszcz, dodajemy mąkę…
WIĘCEJ >Jogurt z owocami
Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki Do miski wlewamy jogurt i posypujemy owocami
WIĘCEJ >Talarki z batatów
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Bataty obieramy, kroimy w cienkie plastry i przenosimy do miski Dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papierze równomiernie rozkładamy bataty i…
WIĘCEJ >