fbpx
logo
Szukaj
open close

Mrożony jogurt z marakują

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdb22f5ec-fbad-448d-b979-e4f91c5e0e95
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mrożony jogurt z marakują

Przygotowanie

  • Marakuje kroimy na pół i wydrążamy miąższ do miski
  • Formę do pieczenia wykładamy folią spożywczą, zostawiając dużo zwisającej folii na brzegi
  • Do miski wlewamy jogurt, wsypujemy cukier puder i ucieramy do momentu, aż cukier się rozpuści i powstanie gładka masa
  • Dodajemy miąższ z marakui i dokładnie mieszamy
  • Następnie cały czas mieszając wlewamy sok z pomarańczy
  • Mieszankę przelewamy do formy i wkładamy na ok. 8 godz. do zamrażarki
  • Po tym czasie wyciągamy formę z zamrażarki, a z formy deser chwytając za zwisające kawałki folii
  • Deser kroimy na kawałki, wykładamy na talerze i podajemy z owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia koktajli.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Mango (120 g)
  • Banan (120 g)
  • Marakuja (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Folia spożywcza, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mięso nadziewane mozzarellą i papryką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Paprykę czerwoną kroimy w plastry i układamy na papier Następnie skrapiamy paprykę połową tłuszczu i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut Cebulę…

WIĘCEJ >

Pasta z awokado

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, a miąższcz wykładamy na talerz. Widelcem ugniatamy awokado, aż uzyskamy gęstą masę (niekoniecznie jednolitą). Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki, płatki drożdżowe i musztardę dalej ugniatając. Solimy…

WIĘCEJ >

Bigos z czerwonej kapusty

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu…

WIĘCEJ >

Pikantne łódeczki ziemniaczane

Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki Chili drobno siekamy W garnku zagotowujemy wodę Na wrzątek wrzucamy ziemniaki, wyłączamy kuchenkę, przykrywamy garnek pokrywką i pozostawiamy ziemniaki na ok. 5 minut Przygotowujemy talerz wyłożony ręcznikiem papierowym Ziemniaki…

WIĘCEJ >