Muffinki mleczno-kokosowe
					Muffinki mleczno-kokosowe
Przygotowanie
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy cukier i przyprawy (sól), dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy
 - Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy tak, aby nie było żadnych grudek
 - Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
 - Formę smarujemy tłuszczem
 - Do formy wylewamy masę, wierzch posypujemy płatkami kokosowymi i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
 
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 muffinki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
 - Mleko kokosowe (60 ml)
 - Mąka kokosowa (35 g)
 - Wiórki kokosowe (20 g)
 - Cukier trzcinowy (15 g)
 - Proszek do pieczenia (1 g)
 - Sól kłodawska (0.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
