fbpx
logo
Szukaj
open close

Mus truskawkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c89d6a00b-4f5d-4fc0-8cb9-5af3f2c9d51b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mus truskawkowy

Przygotowanie

  • Żelatynę wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i odkładamy, aby się namoczyła
  • Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy truskawki na kawałki
  • Następnie wkładamy truskawki do blendera, dolewamy sok z cytryny, dodajemy słodzik i całość dokładnie blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Żelatynę odsączamy z wody i wkładamy do rondla
  • Do rondla dodajemy trochę masy truskawkowej (3 łyżki masy na 1 łyżkę żelatyny) i cały czas mieszając, podgrzewamy na małym ogniu, do momentu, aż żelatyna się rozpuści
  • Następnie dodajemy pozostałą masę truskawkową i dokładnie mieszamy
  • Twaróg rozgniatamy widelcem, po czym dodajemy go do rondla i całość dokładnie blendujemy
  • Foremki zwilżamy wodą i wkładamy do nich mus truskawkowy
  • Następnie foremki z musem wkładamy do lodówki na min. 2 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z truskawkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka (500 g)
  • Ser twarogowy krowi (200 g)
  • Sok z cytryny (bio) (36 ml)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Żelatyna w proszku (8 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremki do sufletów, Lodówka, Miska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sałatka ze szpinakiem i truskawkami

Szpinak dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w plasterki Orzechy drobniej siekamy Do miski (…)

WIĘCEJ >

Tarta truskawkowo-jaglana z pistacjami

Spód Daktyle wrzucamy do miski, zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 10-15 minut, po czym odcedzamy Do blendera wsypujemy (…)

WIĘCEJ >

Deser truskawkowy z ricottą

Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy owoce na pół, a następnie przenosimy do miski Dolewamy sok z pomarańczy i odstawiamy (…)

WIĘCEJ >

Placek truskawkowy z kruszonką

Truskawki kroimy na pół (szypułki usuwamy) 1/3 ilości tłuszczu kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę (…)

WIĘCEJ >

Ryżowy pudding truskawkowy z figą

Do rondla wsypujemy ryż, wlewamy mleko i zagotowujemy (w razie potrzeby dolewamy wodę) Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w (…)

WIĘCEJ >