fbpx
logo
Szukaj
open close

Mus z jabłek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c71be4052-8848-4ee2-8dd4-eef4dd17b13e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mus z jabłek

Przygotowanie

  • Jabłka obieramy i kroimy w kostkę (gniazda nasienne usuwamy)
  • Następnie wrzucamy jabłka do garnka, dolewamy wodę (tylko tyle, aby pokryła całe dno) i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż owoce się rozpadną
  • Następnie blendujemy jabłka blenderem na gładki mus, dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Mus zagotowujemy, przelewamy do słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem (słoiki możemy również zapasteryzować)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia musów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 25
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (2000 g)
  • Cynamon mielony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Słoik - duży

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Omlet kokosowy z rydzami

Rydze:   Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże to kroimy na pół lub na ćwiartkii Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę…

WIĘCEJ >

Tradycyjna sałatka grecka

Pomidory i fetę kroimy w kostkę Ogórka obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki wrzucamy do miski i delikatnie mieszamy

WIĘCEJ >

Delikatne zawijaski z cielęciny

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Mięso kroimy w plastry i kładziemy na stolnicy Każdy kawałek mięsa posypujemy pieprzem, a następnie nakładamy szynkę, ser i szpinak Następnie zwijamy mięso w roladki i spinamy…

WIĘCEJ >

Tortille z serem i pomidorami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski i mieszamy Pomidory i oliwki kroimy w cienkie plasterki Zieleninę drobno siekamy Połowę ilości tortilli posypujemy serem, układamy pomidory i…

WIĘCEJ >