Mus z owoców tropikalnych
Mus z owoców tropikalnych
Przygotowanie
- Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
- Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy)
- Banana obieramy i kroimy na kawałki
- Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę
- Następnie przenosimy zawartość blendera do miski, dodajemy miąższ z marakui i mieszamy
- Połowę jogurtu rozlewamy do szklanek, nalewamy do nich zawartość miski i pokrywamy pozostałym jogurtem
- Wierzch deseru posypujemy wiórkami kokosowymi i schładzamy deser w lodówce
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.
Możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców.
Autor
Lista składników
- Jogurt grecki (400 g)
- Mango (280 g)
- Banan (240 g)
- Wiórki kokosowe (50 g)
- Marakuja (45 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy
Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej kokosowy. W międzyczasie kroimy drobno czosnek, a cebulę w piórka. Na dosyć…
WIĘCEJ >Owocowe placuszki
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypujemy płatki i mieszamy Do dzbanka wybijamy jaja i lekko roztrzepujemy Dolewamy mleko oraz tłuszcz (olej słonecznikowy) i mieszamy, a następnie przelewamy mieszankę do miski z mąką…
WIĘCEJ >Rosół z sarny z żółtkiem
Warzywa (marchew, pietruszkę, seler) obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół Por przekrawamy wzdłuż na pół i płuczemy pod bieżącą wodą Cebulę przekrawamy na pół (razem z łupiną, obieramy i wyrzucamy tylko luźne i brudne liście cebuli)…
WIĘCEJ >Makaron warzywny z boczniakami (z wywarem kostnym)
Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…
WIĘCEJ >