fbpx
logo
Szukaj
open close

Mus z owoców tropikalnych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c828b67ba-0cd5-4bd3-ab7d-f59b47089883
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mus z owoców tropikalnych

Przygotowanie

  • Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy)
  • Banana obieramy i kroimy na kawałki
  • Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę
  • Następnie przenosimy zawartość blendera do miski, dodajemy miąższ z marakui i mieszamy
  • Połowę jogurtu rozlewamy do szklanek, nalewamy do nich zawartość miski i pokrywamy pozostałym jogurtem
  • Wierzch deseru posypujemy wiórkami kokosowymi i schładzamy deser w lodówce

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jogurt grecki (400 g)
  • Mango (280 g)
  • Banan (240 g)
  • Wiórki kokosowe (50 g)
  • Marakuja (45 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jedwabisty mus czekoladowy

Czekoladę łamiemy na kawałki i wkładamy do naczynia żaroodpornego Dosypujemy kawę i umieszczamy naczynie nad rondlem wolno gotującej się wody (…)

WIĘCEJ >

Mus truskawkowo-bananowy z chia

Z truskawek usuwamy szypułki Banana obieramy i kroimy na kawałki Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitego (…)

WIĘCEJ >

Mus jagodowy ze śmietaną

Jagody blendujemy na gładki mus, a następnie przenosimy do miski (lub szklanki) Na wierzch nakładamy śmietanę

WIĘCEJ >

Mus orzechowo – gruszkowy

Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin Wsypać do miski i zalać zimną wodą Odstawić na 12 (…)

WIĘCEJ >

Dżem z dyni z masłem kokosowym

Dżem z dyni: Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy (…)

WIĘCEJ >