fbpx
logo
Szukaj
open close

Mus z owoców tropikalnych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c828b67ba-0cd5-4bd3-ab7d-f59b47089883
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mus z owoców tropikalnych

Przygotowanie

  • Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy)
  • Banana obieramy i kroimy na kawałki
  • Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę
  • Następnie przenosimy zawartość blendera do miski, dodajemy miąższ z marakui i mieszamy
  • Połowę jogurtu rozlewamy do szklanek, nalewamy do nich zawartość miski i pokrywamy pozostałym jogurtem
  • Wierzch deseru posypujemy wiórkami kokosowymi i schładzamy deser w lodówce

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jogurt grecki (400 g)
  • Mango (280 g)
  • Banan (240 g)
  • Wiórki kokosowe (50 g)
  • Marakuja (45 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski Ogórek kiszony pokroić w kostkę Z jabłka usunąć gniazdo…

WIĘCEJ >

Gęsta zupa z szynką i grochem

Groch wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 6 godz. Po tym czasie groch odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w cienkie plasterki Seler kroimy na kawałki…

WIĘCEJ >

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >

Cannelloni z indykiem i szpinakiem

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy 1/4 ilości zieleniny (bazylii) siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >