Mus z owoców tropikalnych
Mus z owoców tropikalnych
Przygotowanie
- Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
- Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy)
- Banana obieramy i kroimy na kawałki
- Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę
- Następnie przenosimy zawartość blendera do miski, dodajemy miąższ z marakui i mieszamy
- Połowę jogurtu rozlewamy do szklanek, nalewamy do nich zawartość miski i pokrywamy pozostałym jogurtem
- Wierzch deseru posypujemy wiórkami kokosowymi i schładzamy deser w lodówce
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.
Możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców.
Autor
Lista składników
- Jogurt grecki (400 g)
- Mango (280 g)
- Banan (240 g)
- Wiórki kokosowe (50 g)
- Marakuja (45 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.