fbpx
logo
Szukaj
open close

Mus z owoców tropikalnych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c828b67ba-0cd5-4bd3-ab7d-f59b47089883
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mus z owoców tropikalnych

Przygotowanie

  • Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy)
  • Banana obieramy i kroimy na kawałki
  • Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę
  • Następnie przenosimy zawartość blendera do miski, dodajemy miąższ z marakui i mieszamy
  • Połowę jogurtu rozlewamy do szklanek, nalewamy do nich zawartość miski i pokrywamy pozostałym jogurtem
  • Wierzch deseru posypujemy wiórkami kokosowymi i schładzamy deser w lodówce

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jogurt grecki (400 g)
  • Mango (280 g)
  • Banan (240 g)
  • Wiórki kokosowe (50 g)
  • Marakuja (45 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy

Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej kokosowy. W międzyczasie kroimy drobno czosnek, a cebulę w piórka. Na dosyć…

WIĘCEJ >

Owocowe placuszki

Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypujemy płatki i mieszamy Do dzbanka wybijamy jaja i lekko roztrzepujemy Dolewamy mleko oraz tłuszcz (olej słonecznikowy) i mieszamy, a następnie przelewamy mieszankę do miski z mąką…

WIĘCEJ >

Rosół z sarny z żółtkiem

Warzywa (marchew, pietruszkę, seler) obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół Por przekrawamy wzdłuż na pół i płuczemy pod bieżącą wodą Cebulę przekrawamy na pół (razem z łupiną, obieramy i wyrzucamy tylko luźne i brudne liście cebuli)…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami (z wywarem kostnym)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >