fbpx
logo
Szukaj
open close

Jedwabisty mus czekoladowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c92167e09-ba5e-4aa6-adc2-7aefab153da0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jedwabisty mus czekoladowy

Przygotowanie

  • Czekoladę łamiemy na kawałki i wkładamy do naczynia żaroodpornego
  • Dosypujemy kawę i umieszczamy naczynie nad rondlem wolno gotującej się wody
  • Czekoladę podgrzewamy przez ok. 8-10 minut, cały czas mieszając (mieszamy do momentu, aż czekolada całkowicie się rozpuści)
  • Następnie ściągamy naczynie znad rondla i odstawiamy
  • Tofu przeciskamy przez sitko tylną stroną widelca, a następnie wkładamy do robota kuchennego
  • Dodajemy masę czekoladową wraz z żółtkami i miksujemy na gładką masę, po czym przenosimy do miski
  • W osobnej misce ubijamy za pomocą miksera białka przez ok. 1 minutę
  • Następnie stopniowo dodajemy cukier i dalej miksujemy, aż masa będzie gładka i błyszcząca
  • Masę z białek delikatnie łączymy z masą czekoladową
  • Mus rozdzielamy do pucharków i wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godz.
  • Mus dekorujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia musów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Tofu naturalne (200 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (150 g)
  • Malina (120 g)
  • Jajo białko (93 g)
  • Jajo żółtko (60 g)
  • Cukier trzcinowy (60 g)
  • Kawa (30 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Mikser, Miska, Naczynie żaroodporne, Pucharki do deserów, Robot kuchenny, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Budyń jaglany

Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i…

WIĘCEJ >

Ziołowy omlet z kurkami

Kurki umyć i obsmażyć na 2 łyżkach masła klarowanego. W miseczce lekko ubić widelcem jajka z dodatkiem szczypioru i pietruszki oraz szczypty soli i pieprzu. Na małej patelni rozgrzać 1 łyżkę masła. Wlać masę jajeczną. Widelcem…

WIĘCEJ >

Kurczak duszony z warzywami

Posiekać cebulę, marchewki obrać i pokroić w grube plastry. Ziemniaki orać i pokroić w ćwiartki lub ósemki. Udka z kurczaka obtoczyć w przyprawach. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć do zezłocenia udka z kurczaka (mają…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…

WIĘCEJ >