fbpx
logo
Szukaj
open close

Mus jagodowy ze śmietaną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caca1156a-6f00-429d-8bdd-0d8244dd1c2b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Mus jagodowy ze śmietaną

Przygotowanie

Jagody blendujemy na gładki mus, a następnie przenosimy do miski (lub szklanki)

Na wierzch nakładamy śmietanę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia musów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Śmietana 18% (100 g)
  • Jagoda leśna (50 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiący kurczak na ostro

Na talerz wysypujemy mąkę, cukier oraz przyprawy (paprykę i tymianek) i dokładnie mieszamy Mięso kroimy wzdłuż na pół (lub rozbijamy tłuczkiem) Jedną stronę każdego kawałka mięsa smarujemy jogurtem, kładziemy na przyprawach stroną z jogurtem, po…

WIĘCEJ >

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >

Dynia makaronowa – podstawowy przepis na spaghetti

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Sposób pierwszy: Przekroić dynię na pół ostrym nożem, wybrać ze środka pestki, opcjonalnie posmarować miąższ olejem kokosowym. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 – 40 minut. Sposób drugi: Włożyć dynię…

WIĘCEJ >

Eskalopki piccata z kurczaka

Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy poziomo na pół, tak aby otrzymać cieńsze kawałki Do miski wsypujemy mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Mięso…

WIĘCEJ >