fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus gruszkowo-truskawkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7985ef38-252a-4df9-9fca-ba8db96098b7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Mus gruszkowo-truskawkowy

Przygotowanie

  • Z truskawek usuwamy szypułki
  • Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne
  • Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Mus przenosimy do miski (możemy udekorować owocami lub pestkami)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia musów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Gruszka (130 g)
  • Truskawka (70 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z wiosennymi warzywami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Pomidory kroimy na pół, usuwamy z nich pestki, a miąższ kroimy w kostkę i przenosimy do miski…

WIĘCEJ >

Pasta z zielonego groszku i pesto

Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.

WIĘCEJ >

Przepyszny deser bananowy z lodami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Banany (nieobrane) kładziemy na blachę, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut (skórka powinna poczernieć, lecz miąższ powinien zostać jędrny) Po tym czasie wyciągamy banany z…

WIĘCEJ >

Ratatuj

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry Pomidory, cukinię, papryki i bakłażany kroimy w kostkę o podobnej wielkości Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i…

WIĘCEJ >