Mus gruszkowo-truskawkowy
Mus gruszkowo-truskawkowy
Przygotowanie
- Z truskawek usuwamy szypułki
- Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne
- Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
- Mus przenosimy do miski (możemy udekorować owocami lub pestkami)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia musów.
Autor
Lista składników
- Gruszka (130 g)
- Truskawka (70 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Makaron z wiosennymi warzywami
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Pomidory kroimy na pół, usuwamy z nich pestki, a miąższ kroimy w kostkę i przenosimy do miski…
WIĘCEJ >Pasta z zielonego groszku i pesto
Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.
WIĘCEJ >Przepyszny deser bananowy z lodami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Banany (nieobrane) kładziemy na blachę, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut (skórka powinna poczernieć, lecz miąższ powinien zostać jędrny) Po tym czasie wyciągamy banany z…
WIĘCEJ >