fbpx
logo
Szukaj
open close

Nutella z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3be92bdd-eb94-4021-aa2f-82b6bfe2d166
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Nutella z awokado

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, kroimy, pestkę wyrzucamy.
  • Banana obieramy.
  • Banana i awokado wrzucamy do naczynia, w którym będziemy miksować.
  • Orzechy mielimy w młynku do kawy i wsypujemy do naczynia, w którym będziemy blendować.
  • Dodajemy miód i olej kokosowy (lekko go podgrzewamy, żeby był płynny).
  • Miksujemy blenderem przez minutę.

Rady dietetyka

Nutella będzie doskonale smakowała w połączeniu z pieczywem gryczanym – najlepiej domowej roboty na zakwasie. Zainspiruj się naszymi propozycjami w powiązanych przepisach.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na nutellę z daktyli oraz przepisy na chleby, które mogą posłużyć jako dodatek do nutelli.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Banan (120 g)
  • Orzech włoski (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Kakao w proszku (20 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Nutella z daktyli

Orzechy (opcjonalnie podprażone) wrzucamy do blendera i miksujemy na krem. Dorzucamy daktyle, mleko i kakao i/lub karob; jeśli konsystencja będzie (…)

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr (…)

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na drożdżach (szybki) – własnej roboty

Drożdże kruszymy do miski i dodajemy miód Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą Dolewamy wodę i lekko solimy Dodajemy mąkę gryczaną (…)

WIĘCEJ >