fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Nutella z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3be92bdd-eb94-4021-aa2f-82b6bfe2d166
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Nutella z awokado

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, kroimy, pestkę wyrzucamy.
  • Banana obieramy.
  • Banana i awokado wrzucamy do naczynia, w którym będziemy miksować.
  • Orzechy mielimy w młynku do kawy i wsypujemy do naczynia, w którym będziemy blendować.
  • Dodajemy miód i olej kokosowy (lekko go podgrzewamy, żeby był płynny).
  • Miksujemy blenderem przez minutę.

Rady dietetyka

Nutella będzie doskonale smakowała w połączeniu z pieczywem gryczanym – najlepiej domowej roboty na zakwasie. Zainspiruj się naszymi propozycjami w powiązanych przepisach.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na nutellę z daktyli oraz przepisy na chleby, które mogą posłużyć jako dodatek do nutelli.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Banan (świeży) (120 g)
  • Orzech włoski (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Kakao w proszku (20 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gdy gryczanka trochę ostygnie – dodajemy posiekane listki mięty

WIĘCEJ >

Pulpeciki z sarny w warzywach

Pulpeciki Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko Podajemy

WIĘCEJ >

Pieczywo czosnkowe

Czosnek obieramy i siekamy Na patelni rozpuszczamy tłuszcz (powinien być płynny, ale nie gorący) Dodajemy czosnek i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia…

WIĘCEJ >