fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pad thai

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c10fd059d-7c6e-4782-81a9-b9fbc8191472-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pad thai

Przygotowanie

  • Pastę z tamaryndy rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy resztę składników marynaty i mieszamy z pokrojonymi kawałkami piersi z indyka.
  • Zamarynowane mięso odstawiamy do lodówki.
  • Makaron ryżowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • Kapustę pak choi drobno kroimy.
  • W woku lub na głębokiej patelni rozpuszczamy masło.
  • Mięso, makaron i pak choi wrzucamy na rozgrzany tłuszcz.
  • Chwilę smażymy, aż mięso nie będzie surowe.
  • Pod koniec smażenia, wbijamy jajko i energicznie mieszamy z całym daniem, do lekkiego ścięcia.
  • Wykładamy na talerz i posypujemy czarnym sezamem (ewentualnie drobno pokrojonymi orzechami nerkowca).

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

Makaron z mięsem

  • Indyk pierś (150 g)
  • Kapusta pak choi (110 g)
  • Jajo kurze rozm. M (59 g)
  • Makaron ryżowy (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Marynata

  • Sok z limonki (50 g)
  • Chili (20 g)
  • Pasta z tamaryndowca (12 g)
  • Woda (10 ml)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - mały, Lodówka, Nóż, Patelnia, Patelnia - głęboka, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schabowe w sosie paprykowo – pomidorowym z gotowaną kalarepą

Kalarepę/brukiew obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w grubą kostkę Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z…

WIĘCEJ >

Ozorki w sosie grzybowym z puree z batatów

Ozorki: Ozorki płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i razem z łodygą selera dodajemy do ozorków Zalewamy wodą, żeby poziom był 5 cm wyżej Lekko…

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzonym boczkiem i słonecznikiem

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy plastry boczku, by stały się chrupkie W misce umieszczamy jarmuż, szpinak, pomidory przekrojone w połówki i boczek Posypujemy sałatkę nasionami słonecznika i posiekaną natką pietruszki W miseczce mieszamy składniki na sos:…

WIĘCEJ >

Placuszki bananowe z komosy ryżowej

Komosę ryżową zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 30 minut Po tym czasie odcedzamy, przepłukujemy Miksujemy wraz z mlekiem roślinnym oraz bananem na gładką masę Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny Do masy dodajemy przyprawy, sodę, sok…

WIĘCEJ >