Pad thai
Pad thai
Przygotowanie
- Pastę z tamaryndy rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy resztę składników marynaty i mieszamy z pokrojonymi kawałkami piersi z indyka.
- Zamarynowane mięso odstawiamy do lodówki.
- Makaron ryżowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
- Kapustę pak choi drobno kroimy.
- W woku lub na głębokiej patelni rozpuszczamy masło.
- Mięso, makaron i pak choi wrzucamy na rozgrzany tłuszcz.
- Chwilę smażymy, aż mięso nie będzie surowe.
- Pod koniec smażenia, wbijamy jajko i energicznie mieszamy z całym daniem, do lekkiego ścięcia.
- Wykładamy na talerz i posypujemy czarnym sezamem (ewentualnie drobno pokrojonymi orzechami nerkowca).
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
Makaron z mięsem
- Indyk pierś (150 g)
- Kapusta pak choi (110 g)
- Jajo kurze rozm. M (59 g)
- Makaron ryżowy (50 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Marynata
- Sok z limonki (50 g)
- Chili (20 g)
- Pasta z tamaryndowca (12 g)
- Woda (10 ml)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.