fbpx
logo
Szukaj
open close

Pad thai

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c10fd059d-7c6e-4782-81a9-b9fbc8191472-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pad thai

Przygotowanie

  • Pastę z tamaryndy rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy resztę składników marynaty i mieszamy z pokrojonymi kawałkami piersi z indyka.
  • Zamarynowane mięso odstawiamy do lodówki.
  • Makaron ryżowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • Kapustę pak choi drobno kroimy.
  • W woku lub na głębokiej patelni rozpuszczamy masło.
  • Mięso, makaron i pak choi wrzucamy na rozgrzany tłuszcz.
  • Chwilę smażymy, aż mięso nie będzie surowe.
  • Pod koniec smażenia, wbijamy jajko i energicznie mieszamy z całym daniem, do lekkiego ścięcia.
  • Wykładamy na talerz i posypujemy czarnym sezamem (ewentualnie drobno pokrojonymi orzechami nerkowca).

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

Makaron z mięsem

  • Indyk pierś (150 g)
  • Kapusta pak choi (110 g)
  • Jajo kurze rozm. M (59 g)
  • Makaron ryżowy (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Marynata

  • Sok z limonki (50 g)
  • Chili (20 g)
  • Pasta z tamaryndowca (12 g)
  • Woda (10 ml)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - mały, Lodówka, Nóż, Patelnia, Patelnia - głęboka, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Prosta zupa cukiniowa

Cukinię gotujemy do miękkości w wodzie. Całość blendujemy z mlekiem kokosowym i solą (ilość wedle upodobania). Podajemy od razu lub jeszcze chwilę gotujemy (jeżeli zupa przestygnie w trakcie blendowania).

WIĘCEJ >

Warzywa w sosie z boczkiem

Cukinię, bakłażana i boczek kroimy w kostkę. Całość smażymy kilka minut na oliwie, następnie dodajemy mleko kokosowe i dusimy przez 20 minut (aż warzywa zmiękną) co jakiś czas podlewając wodą.

WIĘCEJ >

Kolorowa sałatka

Liście roszponki umieszczamy w misce. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. Warzywa umieszczamy razem w misce. Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym. Posypujemy przyprawami i mieszamy.

WIĘCEJ >