fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Papryka z wołowiną i mozzarellą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf3d36ec8-f3d6-4739-ab16-d9e68136ea2c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Papryka z wołowiną i mozzarellą

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Papryki kroimy wzdłuż na pół i usuwamy nasiona
  • Na papier kładziemy połówki papryki i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 7-8 minut (tak aby nie było surowe)
  • Dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy jeszcze przez ok. 2-3 minuty
  • Z piekarnika wyciągamy papryki i do wnętrza każdej papryki nakładamy mięso, na wierzch kładziemy sery i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka szpiczasta Ramiro (220 g)
  • Wołowina mięso mielone (100 g)
  • Ser mozzarella (25 g)
  • Ser żółty (25 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Kurkuma w proszku (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Czosnek granulowany (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Boczniaki na miksie sałat z jajem po benedyktyńsku

Sałatę strzępiastą rwiemy w palcach i wrzucamy do miski Dodajemy rukolę Pomidora kroimy w cząstki i układamy na sałacie Awokado obieramy ze skóry i kładziemy na sałacie Dorzucamy do miski oliwki Cykorię rozdzielamy na pojedyncze…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy orzechami włoskimi

WIĘCEJ >

Frytki

Ziemniaki obieramy i kroimy wzdłuż na paski (jak frytki) W rondlu zagotowujemy osoloną wodę Wkładamy frytki i gotujemy przez ok. 1 minutę Następnie frytki odcedzamy, przenosimy na ręcznik papierowy i dokładnie osuszamy Piekarnik rozgrzewamy do…

WIĘCEJ >

Paleo mizeria

Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy dwie łyżki śmietanki kokosowej (może być też górna warstwa ze schłodzonej puszki mleka kokosowego). Ogórek dokładnie mieszamy ze śmietanką i dopraiwamy dwoma szczyptami soli i pieprzu….

WIĘCEJ >