fbpx
logo
Szukaj
open close

Papryka z wołowiną i mozzarellą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf3d36ec8-f3d6-4739-ab16-d9e68136ea2c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Papryka z wołowiną i mozzarellą

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Papryki kroimy wzdłuż na pół i usuwamy nasiona
  • Na papier kładziemy połówki papryki i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 7-8 minut (tak aby nie było surowe)
  • Dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy jeszcze przez ok. 2-3 minuty
  • Z piekarnika wyciągamy papryki i do wnętrza każdej papryki nakładamy mięso, na wierzch kładziemy sery i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka szpiczasta Ramiro (220 g)
  • Wołowina mięso mielone (100 g)
  • Ser mozzarella (25 g)
  • Ser żółty (25 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Kurkuma w proszku (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Czosnek granulowany (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placuszki z cukinii

Cukinię myjemy, trzemy na tarce, odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie należy odlać sok. Natkę i cebulę drobno siekamy. Do masy dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy placki…

WIĘCEJ >

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…

WIĘCEJ >

Ryż, dynia i słonecznik

Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie dynię odcedzamy i rozgniatamy tłuczkiem Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie…

WIĘCEJ >

Omlet z fasolką szparagową

Fasolka szparagowa Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >