Papryka z wołowiną i mozzarellą
Papryka z wołowiną i mozzarellą
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Papryki kroimy wzdłuż na pół i usuwamy nasiona
- Na papier kładziemy połówki papryki i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 7-8 minut (tak aby nie było surowe)
- Dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy jeszcze przez ok. 2-3 minuty
- Z piekarnika wyciągamy papryki i do wnętrza każdej papryki nakładamy mięso, na wierzch kładziemy sery i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Papryka szpiczasta Ramiro (220 g)
- Wołowina mięso mielone (100 g)
- Ser Mozzarella (25 g)
- Ser żółty (25 g)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Kurkuma w proszku (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Czosnek granulowany (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Papryka faszerowana sarną
Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Z papryki odcinamy czapeczkę, czyli plaster…
WIĘCEJ >Papryki faszerowane mięsem i fetą
Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Papryki dokładnie myjemy, odcinamy „czapeczki”, czyli plastry od strony ogonka o grubości ok. 0,5-1 cm i wydrążamy gniazda nasienne Wszystkie papryki przyprawiamy…
WIĘCEJ >Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką
Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Gotujemy komosę ryżową Myjemy paprykę i cukinię Rozgrzewamy masło ghee na patelni Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem Odcinamy górną…
WIĘCEJ >Papryki nadziewane pęczakiem
Paprykę kroimy na dwie równe części i starannie usuwamy pestki. Kaszę pęczak gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Marchew, pietruszkę i pora kroimy, gotujemy w wodzie około 15 minut, a następnie kroimy bardzo drobno….
WIĘCEJ >