fbpx
logo
Szukaj
open close

Papryka faszerowana sarną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbff87fb9-955d-49c9-85e4-5679e450f2b4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Papryka faszerowana sarną

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski
  • Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Z papryki odcinamy czapeczkę, czyli plaster od strony ogonka o grubości ok. 0,5 cm
  • Następnie wydrążamy z papryki gniazdo nasienne
  • Do środka papryki wsadzamy mięso i przykrywamy czapeczką
  • Nafaszerowaną paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Sałatę targamy na części
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Warzywa układamy na talerzu i polewamy sosem, a obok kładziemy upieczoną paprykę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych faszerowanych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Sarnina łopatka (150 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Cząber suszony (0.5 g)
  • Tymianek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Paprykowa karkówka

Papryki kroimy na pół i układamy na rozgrzanej patelni grillowej Obok kładziemy mięso Dodajemy masło Smażymy przez 10 minut, co jakiś czas obracając Dodajemy oliwki i solimy Smażymy jeszcze przez kilka minut Podajemy

WIĘCEJ >

Owoce jagodowe

Owoce umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Omlet z wędzonym boczkiem

Jajka rozbić, wymieszać z wodą. Ubić trzepaczką. Dodać sól i pieprz. Na patelni rozgrzać smalec gęsi. Zmniejszyć ogień do minimum. Wlać masę jajeczną. Gdy wierzch będzie już ścięty, a spód dobrze wysmażony, przewróć ostrożnie omlet…

WIĘCEJ >

Wolnowarzony schab z warzywami

Marchew kroimy w plastry, a paprykę w kostkę.  Na dno wolnowaru wlewamy odrobinę wody, układamy kawałki mięsa, a na wierzch pokrojone warzywa, olej i przyprawy. Wolnowarzymy w trybie Low (1) przez około 4 h lub…

WIĘCEJ >