fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Papryka faszerowana sarną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz28-3-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Papryka faszerowana sarną

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski
  • Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Z papryki odcinamy czapeczkę, czyli plaster od strony ogonka o grubości ok. 0,5 cm
  • Następnie wydrążamy z papryki gniazdo nasienne
  • Do środka papryki wsadzamy mięso i przykrywamy czapeczką
  • Nafaszerowaną paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Sałatę targamy na części
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Warzywa układamy na talerzu i polewamy sosem, a obok kładziemy upieczoną paprykę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych faszerowanych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Sarnina łopatka (150 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Cząber suszony (0.5 g)
  • Tymianek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z grillowanym camembertem

Rozgrzewamy patelnię grillową Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Wszystkie warzywa układamy na talerzu, skrapiamy oliwą…

WIĘCEJ >

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy do…

WIĘCEJ >

Gulasz

Mięso kroimy w grubą kostkę i dodajemy do garnka z rozgrzanym smalcem, podlewamy wodą lub bulionem. Warzywa kroimy i wszystko dusimy we własnym sosie do miękkości.

WIĘCEJ >

Smoothie zielone z żółtkami

Wszystkie składniki miksujemy

WIĘCEJ >