Papryka faszerowana sarną
Papryka faszerowana sarną
Przygotowanie
- Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski
- Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Z papryki odcinamy czapeczkę, czyli plaster od strony ogonka o grubości ok. 0,5 cm
- Następnie wydrążamy z papryki gniazdo nasienne
- Do środka papryki wsadzamy mięso i przykrywamy czapeczką
- Nafaszerowaną paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
- Sałatę targamy na części
- Pomidorki kroimy na pół
- Warzywa układamy na talerzu i polewamy sosem, a obok kładziemy upieczoną paprykę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych faszerowanych warzyw.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (230 g)
- Sarnina łopatka (150 g)
- Sałata rzymska (105 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Czosnek (5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Cząber suszony (0.5 g)
- Tymianek suszony (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Krupnik z komosy ryżowej
Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…
WIĘCEJ >Prosty omlet proteinowy
Wszystkie składniki mieszamy lub blendujemy Omleta smażymy z dwóch stron na rozgrzanym maśle
WIĘCEJ >Burger z jelenia z warzywami
Mięso mielimy w maszynce do mielenia mięsa Doprawiamy solą i mieszamy Formujemy 2 małe burgery (lub 1 duży) o grubości 1,5 – 2 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy po kilka minut…
WIĘCEJ >Świąteczny tort marchewkowy
Mąkę z migdałów ziemnych przesiewamy przez sitko do miski. Dodajemy skrobię (z tapioki lub maranty), sodę oczyszczoną i wszystkie przyprawy – cynamon, skórę z pomarańczy, wanilię, goździki, kwiat muszkatołowy. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Do rondla…
WIĘCEJ >