fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Papryka faszerowana sarną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz28-3-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Papryka faszerowana sarną

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski
  • Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Z papryki odcinamy czapeczkę, czyli plaster od strony ogonka o grubości ok. 0,5 cm
  • Następnie wydrążamy z papryki gniazdo nasienne
  • Do środka papryki wsadzamy mięso i przykrywamy czapeczką
  • Nafaszerowaną paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Sałatę targamy na części
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Warzywa układamy na talerzu i polewamy sosem, a obok kładziemy upieczoną paprykę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych faszerowanych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Sarnina łopatka (150 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Cząber suszony (0.5 g)
  • Tymianek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z borówkami, cynamonem i kardamonem

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając W rondlu podgrzewamy mleko Dodajemy przyprawy i mieszamy Następnie wyłączamy kuchenkę i cały czas mieszając dodajemy siemię…

WIĘCEJ >

Wątróbka z kurkami

Kurki płuczemy, obcinamy nóżki i podduszamy z cebulką na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki. Dusimy na drugiej połowie smalcu około…

WIĘCEJ >

Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy nożem lub na specjalnej tarce. Poszatkowaną wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 3-5 minut od ponownego wrzenia. Następnie odsączamy, polewamy częścią soku z cytryny i odstawiamy. Cebulę i jabłko kroimy w małą…

WIĘCEJ >

Mielona wieprzowina z bakłażanem w sosie pomidorowym

Bakłażana kroimy w kostkę i umieszczamy wraz z mięsem na rozgrzanej patelni Podlewamy odrobiną wody Po chwili dodajemy passatę pomidorową i przyprawy Dusimy przez 20 – 30 minut, podlewając od czasu do czasu wodą Pod…

WIĘCEJ >