Kalarepa faszerowana sarną
Kalarepa faszerowana sarną
Przygotowanie
- Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa
- Dodajemy cząber i tymianek
- Dodajemy sól i pieprz
- Mieszamy
- Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C
- Kalarepę obieramy ze skóry
- Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy 0,5 cm plaster z góry
- Wydrążamy środek, żeby powstała dziura
- Nakładamy mięso do środka
- Przykrywamy czapeczką
- Układamy na blaszce do pieczenia lub naczynie żaroodporne
- Wkładamy do piekarnika na 20 min
- Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
- Pomidorki przekrawamy na 4 części i kładziemy na sałacie
- Polewamy sosem
- Wyjmujemy upieczoną kalarepę i kładziemy obok sałaty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Kalarepa (330 g)
- Sarnina łopatka (160 g)
- Sałata rzymska (105 g)
- Cebula (100 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Cząber suszony (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Tymianek suszony (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości Ugotowany ryż przełożyć na sito i przelać kilkakrotnie zimną wodą Odcedzić ryż z wody Ogórki pokroić w kostkę Cebulę pokroić w kostkę Awokado obrać, przekroić na pół,…
WIĘCEJ >Dorada duszona w pomarańczach
Włączamy piekarnik i ustawiamy na 200 st. C Rybę patroszymy i usuwamy wnętrzności Skrobiemy nożem łuski „pod włos” Płuczemy rybę w zimnej wodzie Kładziemy na desce i wycieramy ręcznikiem papierowym Solimy, pieprzymy z każdej strony…
WIĘCEJ >Pasztet wieprzowy, z grzybami, warzywami i z dodatkiem marmolady z czerwonej cebuli słodzonej gruszką
Pasztet: Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godziny Wyjmujemy mięso i warzywa żeby…
WIĘCEJ >Jajka zapiekane w awokado
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C Awokado obieramy ze skóry Przekrawamy wzdłuż na pół i wyrzucamy pestkę Odcinamy delikatnie dół awokado, w ten sposób, żeby mogło stać poziomo i się nie przewracało Lekko solimy i…
WIĘCEJ >