fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kalarepa faszerowana sarną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz28-3-3

Kalarepa faszerowana sarną

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa
  • Dodajemy cząber i tymianek
  • Dodajemy sól i pieprz
  • Mieszamy
  • Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C
  • Kalarepę obieramy ze skóry
  • Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy 0,5 cm plaster z góry
  • Wydrążamy środek, żeby powstała dziura
  • Nakładamy mięso do środka
  • Przykrywamy czapeczką
  • Układamy na blaszce do pieczenia lub naczynie żaroodporne
  • Wkładamy do piekarnika na 20 min
  • Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
  • Pomidorki przekrawamy na 4 części i kładziemy na sałacie
  • Polewamy sosem
  • Wyjmujemy upieczoną kalarepę i kładziemy obok sałaty

Rady dietetyka

Dopasuj składniki do Twojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Zamiast kalarepy paprykę czerwoną, cukinię lub bakłażana.

Sarninę możesz wymienić na inny rodzaj mięsa, taki jaki preferujesz. Dobrze sprawdzi się mięso wieprzowe. Wówczas nie musisz zmieniać przepisu.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 małe kalarepy (330 g)
  • 160 g łopatki z sarny
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 szczypta cząbru (1 g)
  • 1 szczypta tymianku (1 g)
  • 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)
  • 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bigos wegański

Kapustę kiszoną pokroić, żeby nie miała długich „nitek” Kapustę białą pokroić w cienkie paski Obie kapusty wrzucić do garnka Zalać (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (na wywarze kostnym)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię (…)

WIĘCEJ >

Szparagi duszone z pulpetami wieprzowymi w sosie kokosowym

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Mięso kroimy z mniejsze kawałki i (…)

WIĘCEJ >

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl