fbpx
logo
Szukaj
open close

Kalarepa faszerowana sarną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz28-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kalarepa faszerowana sarną

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa
  • Dodajemy cząber i tymianek
  • Dodajemy sól i pieprz
  • Mieszamy
  • Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C
  • Kalarepę obieramy ze skóry
  • Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy 0,5 cm plaster z góry
  • Wydrążamy środek, żeby powstała dziura
  • Nakładamy mięso do środka
  • Przykrywamy czapeczką
  • Układamy na blaszce do pieczenia lub naczynie żaroodporne
  • Wkładamy do piekarnika na 20 min
  • Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
  • Pomidorki przekrawamy na 4 części i kładziemy na sałacie
  • Polewamy sosem
  • Wyjmujemy upieczoną kalarepę i kładziemy obok sałaty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kalarepa (330 g)
  • Sarnina łopatka (160 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Cebula (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cząber suszony (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Tymianek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min Bataty obieramy, kroimy na cząstki Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy Gotujemy 20 min

WIĘCEJ >

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >

Zupa z owoców morza

W garnku rozgrzewamy masło i kładziemy owoce morza Po upływie 1 minuty dodajemy przyprawy Wszystko mieszamy i podsmażamy przez 2 minuty Dolewamy do garnka ok. pół litra wody i gotujemy Marchewkę kroimy w paski (możemy…

WIĘCEJ >