logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Kalarepa faszerowana sarną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz28-3-2

Kalarepa faszerowana sarną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz28-3-2

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa
  • Dodajemy cząber i tymianek
  • Dodajemy sól i pieprz
  • Mieszamy
  • Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C
  • Kalarepę obieramy ze skóry
  • Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy 0,5 cm plaster z góry
  • Wydrążamy środek, żeby powstała dziura
  • Nakładamy mięso do środka
  • Przykrywamy czapeczką
  • Układamy na blaszce do pieczenia lub naczynie żaroodporne
  • Wkładamy do piekarnika na 20 min
  • Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
  • Pomidorki przekrawamy na 4 części i kładziemy na sałacie
  • Polewamy sosem
  • Wyjmujemy upieczoną kalarepę i kładziemy obok sałaty

Rady dietetyka

Sarninę możesz zamienić na inne mięso, które lubisz. Nie musisz zmieniać przepisu.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 małe kalarepy
  • 160 g łopatki z sarny
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta cząbru
  • szczypta tymianku
  • 2-3 liście sałaty
  • 2-3 łyżki sosu vinaigrette
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Maszynka do mielenia mięsa, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Wątróbka kacza z jabłkami, cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować W czasie gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy wątróbkę Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce Jabłko przekroić na (…)

WIĘCEJ >

Warzywa zapiekane z kiełbasą

Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Do naczynia żaroodpornego wkładamy podzieloną na 4 kawałki, ponacinaną kiełbasę, warzywa pokrojone w ćwiartki albo połówki (…)

WIĘCEJ >

Polędwiczka wieprzowa z grillowanymi warzywami

Włączyć piekarnik na 180 stopni Marchew i kalarepę obrać, pokroić w plastry grubości ok. 0.5 cm Cebulę obrać i pokroić (…)

WIĘCEJ >

Bananowe kokosanki

Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy). Formujemy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl