fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kalarepa faszerowana sarną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz28-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kalarepa faszerowana sarną

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa
  • Dodajemy cząber i tymianek
  • Dodajemy sól i pieprz
  • Mieszamy
  • Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C
  • Kalarepę obieramy ze skóry
  • Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy 0,5 cm plaster z góry
  • Wydrążamy środek, żeby powstała dziura
  • Nakładamy mięso do środka
  • Przykrywamy czapeczką
  • Układamy na blaszce do pieczenia lub naczynie żaroodporne
  • Wkładamy do piekarnika na 20 min
  • Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
  • Pomidorki przekrawamy na 4 części i kładziemy na sałacie
  • Polewamy sosem
  • Wyjmujemy upieczoną kalarepę i kładziemy obok sałaty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kalarepa (330 g)
  • Sarnina łopatka (160 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Cebula (świeża) (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cząber suszony (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Tymianek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z brokułów i ziemniaków

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy około 20-30 minut, aż będą miękkie Brokuły dzielimy na drobne różyczki i blanszujemy Paprykę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy ze sobą

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z jabłkiem

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Jabłko kroimy na pól, usuwamy gniazda nasienne i ogonek Kroimy jabłko w kostkę i dorzucamy do cebuli…

WIĘCEJ >

Kokosowy dorsz

Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy Masę odstawiamy na około 10 minut Na patelni rozgrzewamy masło Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni Smażymy…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >