fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paprykowa karkówka i bataty z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c21e6bb82-99a7-4c99-8b38-1b344d77db1d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Paprykowa karkówka i bataty z ziołami

Przygotowanie

  • Kurkumę i sól wymieszać, natrzeć nimi plastry karkówki i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc, wystarczy jednak już godzina).
  • Bataty pokroić w plastry grubości 2-3 mm.
  • Na patelni rozgrzać 1 łyżkę tłuszczu.
  • Wrzucić świeże zioła, plasterki batatów. Smażyć około 10 minut, co jakiś czas przewracając, aż ładnie się zrumienią.
  • Na drugiej patelni rozgrzać kolejną łyżkę tłuszczu, karkówkę smażyć po 2 minuty z każdej strony, dwukrotnie przewracając.

Rady dietetyka

Przed wyborem każdego przepisu przeanalizuj każdy składnik pod kątem aktualnie stosowanej diety.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje przygotowania karkówki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 plastry karkówki wieprzowej lub cielęcej (ok. 200 g)
  • ¼ łyżeczki kurkumy w proszku (1 g)
  • 1 średni batat (230 g)
  • 1 gałązka rozmarynu (8 g)
  • 2 gałązki tymianku (4 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego lub smalcu do smażenia (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa marchewkowa (na wywarze kostnym)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Shake z kiwi, jabłka i pietruszki

Kiwi obrać i wrzucić do blendera Jabłko obrać i wrzucić do blendera Dodać miód Dodać pietruszkę Wlać wodę Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z pastą warzywną

Chleb posmarować pastą – 2-4 kromki (zależy od głodu) Przepisy na pastę znajdziesz w przepisach powiązanych

WIĘCEJ >