fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paprykowa karkówka i bataty z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c21e6bb82-99a7-4c99-8b38-1b344d77db1d

Paprykowa karkówka i bataty z ziołami

Przygotowanie

  • Kurkumę i sól wymieszać, natrzeć nimi plastry karkówki i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc, wystarczy jednak już godzina).
  • Bataty pokroić w plastry grubości 2-3 mm.
  • Na patelni rozgrzać 1 łyżkę tłuszczu.
  • Wrzucić świeże zioła, plasterki batatów. Smażyć około 10 minut, co jakiś czas przewracając, aż ładnie się zrumienią.
  • Na drugiej patelni rozgrzać kolejną łyżkę tłuszczu, karkówkę smażyć po 2 minuty z każdej strony, dwukrotnie przewracając.

Rady dietetyka

Przed wyborem każdego przepisu przeanalizuj każdy składnik pod kątem aktualnie stosowanej diety.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje przygotowania karkówki.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 plastry karkówki wieprzowej lub cielęcej (ok. 200 g)
  • ¼ łyżeczki kurkumy w proszku (1 g)
  • 1 średni batat (230 g)
  • 1 gałązka rozmarynu (8 g)
  • 2 gałązki tymianku (4 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego lub smalcu do smażenia (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kiwi

Kiwi obrać i pokroić w plastry Można też przekroić na pół i wydrążyć łyżką

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane bez jajek z owocami i sosem truskawkowym

Naleśniki: Kaszę płuczemy – zalewamy wodą z kranu, mieszamy i odcedzamy na sicie Wsypujemy kaszę do naczynia (ja lubię litrowe słoiki) Zalewamy wodą, mieszamy Zostawiamy tak na 7 godz. (ja robię to około 11 rano….

WIĘCEJ >

Zapiekanka marchewkowa

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Marchewkę ścieramy na tarce lub przy użyciu maszynki. Startą marchewkę układamy w misce wraz z resztą składników. Mieszamy wszystko i przelewamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy przez 30 minut i podajemy

WIĘCEJ >

Borówki

Borówki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >