Paprykowa karkówka i bataty z ziołami
Paprykowa karkówka i bataty z ziołami
Przygotowanie
- Kurkumę i sól wymieszać, natrzeć nimi plastry karkówki i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc, wystarczy jednak już godzina).
- Bataty pokroić w plastry grubości 2-3 mm.
- Na patelni rozgrzać 1 łyżkę tłuszczu.
- Wrzucić świeże zioła, plasterki batatów. Smażyć około 10 minut, co jakiś czas przewracając, aż ładnie się zrumienią.
- Na drugiej patelni rozgrzać kolejną łyżkę tłuszczu, karkówkę smażyć po 2 minuty z każdej strony, dwukrotnie przewracając.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia karkówki.
Autor
Lista składników
- Batat (230 g)
- Wieprzowina karkówka (100 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Rozmaryn (świeży) (8 g)
- Tymianek (świeży) (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kurkuma w proszku (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.