logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paprykowa karkówka i bataty z ziołami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-16

Paprykowa karkówka i bataty z ziołami

Przygotowanie

  • Kurkumę i sól wymieszać, natrzeć nimi plastry karkówki i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc, wystarczy jednak już godzina).
  • Bataty pokroić w plastry grubości 2-3 mm.
  • Na patelni rozgrzać 1 łyżkę tłuszczu.
  • Wrzucić świeże zioła, plasterki batatów. Smażyć około 10 minut, co jakiś czas przewracając, aż ładnie się zrumienią.
  • Na drugiej patelni rozgrzać kolejną łyżkę tłuszczu, karkówkę smażyć po 2 minuty z każdej strony, dwukrotnie przewracając.

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 plastry karkówki wieprzowej lub cielęcej (ok. 400 g)
  • ⅓ łyżeczki kurkumy w proszku
  • ⅓ łyżeczki soli
  • 2 średnie bataty
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 4 gałązki tymianku
  • 2 łyżki oleju kokosowego lub smalcu do smażenia

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Słoneczne jogurtowe smoothie

Mango i melona obrane ze skórki i pokrojone na mniejsze kawałki umieszczamy w jednym pojemniku. Wyciskamy tam sok z limonki (…)

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą (…)

WIĘCEJ >

Sernik mango na zimno bez nabiału

Masa serowa: Listki żelatyny zanurzyć w zimnej wodzie i zostawić do namoczenia na 10 minut. (Jeśli używamy żelatyny w proszku (…)

WIĘCEJ >

Żeberka z dzika z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl