fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowa karkówka z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c12c26018-8af2-410e-9bc4-d2a1c7d9ebb2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kokosowa karkówka z warzywami

Przygotowanie

  • Karkówkę kroimy w kostkę, a warzywa w paski
  • Zalewamy marynatą z mleka kokosowego, kolendry, kardamonu i soli
  • Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc)
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Smażymy mięso z warzywami przez kilka minut, następnie podlewamy odrobiną wody
  • Po 10 minutach dodajemy tahini i mieszamy
  • Możemy dodać odrobinę wody
  • Po 5 minutach danie jest gotowe

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz posiadanych nietolerancji.

Uwagi

Powyżej znajdują się równie smaczne potrawy z karkówką – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g karkówki wieprzowej
  • 1 marchewka (60 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 łyżka mleka kokosowego (10 ml)
  • 25 g tahini
  • 1 szczypta kardamonu (1 g)
  • Kilka liści świeżej kolendry (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa cebulowa (wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >

Spaghetti bolognese z dziczyzny na makaronie z cukinii

Sos boloński Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kawałki (byle jak) Mięso (dziczyznę i boczek) mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Mieląc mięso co jakiś czas wrzucamy kawałek marchewki i pietruszki Cebulę…

WIĘCEJ >

Kapuśniak myśliwski

Grzyby namaczamy dzień wcześniej wieczorem (wsypać grzyby do ½ szklanki zimnej wody) Mięso kroimy w kostkę centymetr na centymetr W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy mięso Zasmażamy 5 min co jakiś czas mieszając Podlewamy…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >