fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowa karkówka z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c12c26018-8af2-410e-9bc4-d2a1c7d9ebb2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kokosowa karkówka z warzywami

Przygotowanie

  • Karkówkę kroimy w kostkę, a warzywa w paski
  • Zalewamy marynatą z mleka kokosowego, kolendry, kardamonu i soli
  • Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc)
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Smażymy mięso z warzywami przez kilka minut, następnie podlewamy odrobiną wody
  • Po 10 minutach dodajemy tahini i mieszamy
  • Możemy dodać odrobinę wody
  • Po 5 minutach danie jest gotowe

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia karkówki.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (180 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Woda (50 ml)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Tahini (25 g)
  • Mleko kokosowe (10 ml)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kardamon – ziarno (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż w soczystym sosie

Na 2,5 szklanki gotującej się i osolonej wody wrzucamy opłukany zimną wodą ryż, zmniejszamy ogień i mieszamy czas od czasu. Na ok. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy soczewicę i startą na średnich oczkach marchew…

WIĘCEJ >

Dorsz w wiórkach kokosowych i frytki selerowe

Dorsza nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy cytryną i odstawiamy na bok. Selera obieramy ze skóry, kroimy w grube plastry, a następnie słupki. Selera przekładamy do pojemnika, zalewamy olejem i zasypujemy przyprawami. Zamykamy pojemnik i potrząsamy…

WIĘCEJ >

Boczniaki w jajku z miksem sałat

Jajko wybijamy na głęboki talerz, solimy i pieprzymy Rozrabiamy widelcem na jednolitą konsystencję Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Boczniaki obtaczamy z obu stron w jajku Kładziemy na rozgrzany olej Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony…

WIĘCEJ >

Gulasz z serc wieprzowych

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Serca kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Oddzielamy z selera każdą…

WIĘCEJ >