fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowa karkówka z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c12c26018-8af2-410e-9bc4-d2a1c7d9ebb2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kokosowa karkówka z warzywami

Przygotowanie

  • Karkówkę kroimy w kostkę, a warzywa w paski
  • Zalewamy marynatą z mleka kokosowego, kolendry, kardamonu i soli
  • Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc)
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Smażymy mięso z warzywami przez kilka minut, następnie podlewamy odrobiną wody
  • Po 10 minutach dodajemy tahini i mieszamy
  • Możemy dodać odrobinę wody
  • Po 5 minutach danie jest gotowe

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia karkówki.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (180 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Woda (50 ml)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Tahini (25 g)
  • Mleko kokosowe (10 ml)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kardamon – ziarno (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bulion grzybowy (wegański / wegetariański)

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez 2…

WIĘCEJ >

Brukselka duszona z wędzonką

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Pora przekroić wzdłuż, wypłukać i pokroić w półksiężyce Boczek i szynkę pokroić w kostkę Rozgrzewamy suchą patelnię i dodajemy boczek Po chwili dodajemy cebulę, czosnek i pora Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami, czereśniami i kurczakiem i migdałami

Mięso lekko solimy i pieprzymy  Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Smażymy mięso po 3-4 minuty z każdej strony Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Dodajemy wydrylowane czereśnie lub wiśnie Dodajemy truskawki i przecięte na…

WIĘCEJ >

Bażant z wolnowaru w grzybach

Bażanta kroimy ostrym nożem na pół Wkładamy do wolnowaru, solimy, pieprzymy Grzyby kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru Wszystko mieszamy Włączamy wolnowar na…

WIĘCEJ >