fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowa karkówka z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c12c26018-8af2-410e-9bc4-d2a1c7d9ebb2

Kokosowa karkówka z warzywami

Przygotowanie

  • Karkówkę kroimy w kostkę, a warzywa w paski
  • Zalewamy marynatą z mleka kokosowego, kolendry, kardamonu i soli
  • Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc)
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Smażymy mięso z warzywami przez kilka minut, następnie podlewamy odrobiną wody
  • Po 10 minutach dodajemy tahini i mieszamy
  • Możemy dodać odrobinę wody
  • Po 5 minutach danie jest gotowe

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz posiadanych nietolerancji.

Uwagi

Powyżej znajdują się równie smaczne potrawy z karkówką – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g karkówki wieprzowej
  • 1 marchewka (60 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 łyżka mleka kokosowego (10 ml)
  • 25 g tahini
  • 1 szczypta kardamonu (1 g)
  • Kilka liści świeżej kolendry (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Mięsno – warzywne owady z dziczyzny, kotlety dla dzieci z dzika z puree z batatów

Marchew i pietruszkę obieramy Mięso kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Marchewkę i pietruszkę mielimy zaraz po mięsie, dzięki temu wyczyścimy od razu maszynkę z mięsa Do masy…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę Dodajemy do cebuli Podsmażamy 2 minuty Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym Pigwę kroimy na…

WIĘCEJ >

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela Mieszamy Przykrywamy pokrywką Wkładamy do piekarnika 170 st. C na 3 godziny Co godzinę otwieramy piekarnik,…

WIĘCEJ >