fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowa karkówka z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c12c26018-8af2-410e-9bc4-d2a1c7d9ebb2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kokosowa karkówka z warzywami

Przygotowanie

  • Karkówkę kroimy w kostkę, a warzywa w paski
  • Zalewamy marynatą z mleka kokosowego, kolendry, kardamonu i soli
  • Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc)
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Smażymy mięso z warzywami przez kilka minut, następnie podlewamy odrobiną wody
  • Po 10 minutach dodajemy tahini i mieszamy
  • Możemy dodać odrobinę wody
  • Po 5 minutach danie jest gotowe

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia karkówki.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (180 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Woda (50 ml)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Tahini (25 g)
  • Mleko kokosowe (10 ml)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kardamon – ziarno (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Burger z pieczarki

Dwie duże pieczarki pozbawiamy ogonków Ogórki drobno siekamy, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku i ugniatamy przez 3 minuty Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek W tym samym czasie podsmażamy kapelusze pieczarek oraz przygotowanego burgera Podajemy…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >

Fritatta szparagowa

Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy) Wyjmujemy i kroimy w 2-3 cm kawałki Pomidorki przekrawamy na połówki Por przekrawamy na pół, płuczemy pod…

WIĘCEJ >

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone Kładziemy na wierzchu kawałki wędzonej ryby Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy troszkę soli,…

WIĘCEJ >