fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta gryczana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz23-4-4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta gryczana

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 20 min
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy cebulę 2-3 min
  • Dodajemy do ugotowanej kaszy
  • Dodajemy ugotowane jajko
  • Solimy i pieprzymy
  • Miksujemy blenderem

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na chleb gryczany, który może posłużyć jako dodatek do pasty.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >

Czekoladowe pączusie

Wszystkie składniki razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Puree selerowo – gruszkowe

Obieramy seler, kroimy w plastry, płuczemy w zimnej wodzie Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą do 2/3 wysokości, lekko solimy Gruszkę obieramy, kroimy w kawałki i dodajemy do selera Gotujemy pod przykryciem około 30 min…

WIĘCEJ >

Pizzerinka

Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone…

WIĘCEJ >