fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasternak pieczony w miodzie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c173768a2-fabb-4056-881a-48b88d6de628
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasternak pieczony w miodzie

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza pasternakiem) i całość dokładnie mieszamy
  • Pasternak obieramy i kroimy w słupki, po czym wrzucamy do miski z marynatą i dokładnie mieszamy
  • Następnie rozkładamy pasternak równomiernie na papierze i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 30-35 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z pasternakiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pasternak (850 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz biały (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bananowo-kokosowe placuszki bez mąki i cukru

Banany ugniatamy widelcem na gładką masę, dodajemy jajka, wiórki kokosowe, cynamon i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Na końcu dodajemy borówki.  Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i za pomocą łyżki formujemy na patelni placuszki. Smażymy…

WIĘCEJ >

Tortilla orkiszowa z pomidorem i warzywami

Ciasto Wszystkie składniki razem łączymy i zagniatamy ciasto (mąkę przesiewamy przez sitko) Następnie kroimy ciasto na kawałki i rozwałkowujemy na stolnicy na cienkie, okrągłe placki (w razie potrzeby podsypujemy mąką) Tortillę smażymy na suchej patelni…

WIĘCEJ >

Patisony z ziołami i czosnkiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w cienkie plasterki Patisony kroimy w ćwiartki Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 30 sek. Dodajemy cebulę z patisonami i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >

Perliczka w czerwonym winie

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do miski Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) oraz zieleninę (rozmaryn) i mieszamy Perliczkę myjemy, osuszamy i nacieramy marynatą Następnie wkładamy perliczkę do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywką i wkładamy…

WIĘCEJ >