fbpx
logo
Szukaj
open close

Perliczka faszerowana rydzami z purée marchewkowo – estragonowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz26-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Perliczka faszerowana rydzami z purée marchewkowo – estragonowym

Przygotowanie

  • Rydze oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w paski lub kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy grzyby
  • Zasmażamy 3 min
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Wyłączamy patelnię
  • Piersi z perliczki kładziemy na desce i rozbijamy tłuczkiem do mięsa
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Kładziemy na środku każdej piersi łyżkę grzybów z cebulą
  • Resztę grzybów, cebuli i czosnku przekładamy do jakiejś miseczki
  • Patelnię wycieramy ręcznikiem papierowym
  • Zawijamy mięso w roladkę – czyli najpierw lekko boki zakrywamy a następnie zwijamy jak dywan
  • Na wytartej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Smażmy roladki po 2-3 minuty z każdej strony i co chwilę obracamy
  • Podlewamy rosołem
  • Dodajemy z miseczki przesmażone grzyby z cebulą i czosnkiem
  • Przykrywamy pokrywką
  • Dusimy na małym ogniu przez godzinę
  • Co jakiś czas obracamy dolewając trochę wody, żeby się nie przypaliło
  • W czasie jak nam się dusi mięso obieramy marchew i ziemniaki
  • Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą
  • Lekko solimy
  • Gotujemy 20 minut
  • Odlewamy wodę/cedzimy
  • Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy półobranej pokrojonej cebuli
  • Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw
  • Dodajemy estragon
  • Miksujemy blenderem
  • Purée nakładamy na talerz, obok kładziemy roladkę i polewamy naturalnym sosem

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Średni, Trudny

Lista składników

Perliczka faszerowana rydzami

  • Perlica pierś (200 g)
  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Rydz (świeży) (75 g)
  • Cebula (50 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Purée marchewkowo-estragonowe

  • Ziemniak (75 g)
  • Cebula (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Estragon suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - mała, Pokrywka do patelni, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części (…)

WIĘCEJ >

Filet z perliczki z purée marchewkowo – estragonowym i sosem z suszonych grzybów

Purée Obieramy marchew i ziemniaka Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 min Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej (…)

WIĘCEJ >

Udka perliczki duszone z grzybami, z młodymi ziemniakami i kapustą kiszoną

Grzyby moczyć w zimnej wodzie przez minimum 6 godzin Perliczkę posolić i popieprzyć Cebulę i czosnek obrać i pokroić w (…)

WIĘCEJ >