fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Perliczka faszerowana rydzami z purée marchewkowo – estragonowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz26-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Perliczka faszerowana rydzami z purée marchewkowo – estragonowym

Przygotowanie

  • Rydze oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w paski lub kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy grzyby
  • Zasmażamy 3 min
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 2 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Wyłączamy patelnię
  • Piersi z perliczki kładziemy na desce i rozbijamy tłuczkiem do mięsa
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Kładziemy na środku każdej piersi łyżkę grzybów z cebulą
  • Resztę grzybów, cebuli i czosnku przekładamy do jakiejś miseczki
  • Patelnię wycieramy ręcznikiem papierowym
  • Zawijamy mięso w roladkę – czyli najpierw lekko boki zakrywamy a następnie zwijamy jak dywan
  • Na wytartej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Smażmy roladki po 2-3 minuty z każdej strony i co chwilę obracamy
  • Podlewamy rosołem
  • Dodajemy z miseczki przesmażone grzyby z cebulą i czosnkiem
  • Przykrywamy pokrywką
  • Dusimy na małym ogniu przez godzinę
  • Co jakiś czas obracamy dolewając trochę wody, żeby się nie przypaliło
  • W czasie jak nam się dusi mięso obieramy marchew i ziemniaki
  • Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą
  • Lekko solimy
  • Gotujemy 20 minut
  • Odlewamy wodę/cedzimy
  • Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy półobranej pokrojonej cebuli
  • Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw
  • Dodajemy estragon
  • Miksujemy blenderem
  • Purée nakładamy na talerz, obok kładziemy roladkę i polewamy naturalnym sosem

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Perliczka faszerowana rydzami

  • Perlica pierś (200 g)
  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Rydz (świeży) (75 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Purée marchewkowo-estragonowe

  • Ziemniak (75 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Estragon suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - mała, Pokrywka do patelni, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jabłko pieczone z malinami i miodem

Jabłko umyć i odciąć końcówkę od strony ogonka, tak zwaną „czapeczkę” Łyżką do melona lub łyżeczką wydłubać ze środka jabłka gniazdo nasienne Do wydrążonego otworu wkładamy maliny i polewamy miodem Wkładamy do nagrzanego do 220…

WIĘCEJ >

Pierś z kaczki

Piersi z kaczki myjemy i posypujemy oregano Gotujemy na parze około 30 minut lub pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach Podajemy z pokrojonym w kostkę i skropionym cytryną awokado i szpinakiem z kiełkami…

WIĘCEJ >

Purée z marchewki

Marchewkę ścieramy na tarce i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż zmięknie. Następnie odkrywamy i gotujemy chwilę, aż woda odparuje (jeśli wody jest zdecydowanie za dużo to odlewamy). Zmniejszamy ogień i…

WIĘCEJ >

Gulasz z serc indyczych

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka Podsmażamy 2 min, mieszamy Dodajemy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2-3 min Dodajemy pozostałe warzywa Podsmażamy 2-3 min Dodajemy koncentrat, podsmażamy…

WIĘCEJ >