fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczarki faszerowane mięsem z indyka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c44e748d5-74bc-4153-89e7-e124515f9af0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczarki faszerowane mięsem z indyka

Przygotowanie

  • Piekarnik ustawiamy na 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu.
  • Z pieczarek usuwamy nóżki i drobno kroimy. Kapelusze układamy w naczyniu żaroodpornym górą do dołu.
  • Siekamy cebulę i natkę pietruszki, a następnie mieszamy z mięsem, przyprawami i rozpuszczonym olejem kokosowym.
  • Z mięsnej masy formujemy duże kule, układamy je w pieczarkach i dociskamy.
  • Pieczemy 40 min, a jeżeli mają być bardziej przypieczone to można włączyć jeszcze na 10 minut termoobieg.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia.

Uwagi

Powyżej znajdziesz ciekawy przepis na przyrządzenie faszerowanych batatów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 dużych pieczarek (np. portobello lub zwykłych, ale o średnicy ok. 8 cm – 720 g)
  • 400 g mięsa mielonego z indyka lub kurczaka
  • 1 cebula (100 g)
  • Opcjonalnie: ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
  • ½ łyżeczki oregano (1 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (1 g)
  • Szczypta pieprzu (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cukiniowe spaghetti z sosem z dyni i boczkiem

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku na niewielkim ogniu Do oddzielnego rondelka wydrążamy miąższ z dyni, blendujemy na jednolitą masę, a następnie doprawiamy solą, tymiankiem i kurkumą do smaku. Tak powstałą masę przelewamy do…

WIĘCEJ >

Sałata z kozim serem i pomarańczami

Marchew obieramy ze skórki a następnie obieramy dalej, żeby uzyskać wstążki Pomidorki kroimy na ćwiartki Ser kroimy w paski lub kostkę Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Na talerzu kładziemy rukolę i roszponkę Dodajemy pomidorki…

WIĘCEJ >

Śniadaniowa zapiekanka

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Jajko roztrzepujemy z oliwą z oliwek Pokrojoną paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym Następnie dodajemy kawałki ryby (upewniając się, że nie mają ości) i zalewamy masą jajeczną Pieczemy przez…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa pizza na spodzie warzywnym

Marchewkę i pietruszkę obieramy, po czym ścieramy na cienkich oczkach na tarce do jarzyn W oddzielnej misce oddzielamy żółtka od białek Żółtka mieszamy ze startymi warzywami, a następnie dodajemy 2 łyżki mąki gryczanej i całość…

WIĘCEJ >