fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczarki faszerowane mięsem z indyka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c44e748d5-74bc-4153-89e7-e124515f9af0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczarki faszerowane mięsem z indyka

Przygotowanie

  • Piekarnik ustawiamy na 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu.
  • Z pieczarek usuwamy nóżki i drobno kroimy. Kapelusze układamy w naczyniu żaroodpornym górą do dołu.
  • Siekamy cebulę i natkę pietruszki, a następnie mieszamy z mięsem, przyprawami i rozpuszczonym olejem kokosowym.
  • Z mięsnej masy formujemy duże kule, układamy je w pieczarkach i dociskamy.
  • Pieczemy 40 min, a jeżeli mają być bardziej przypieczone to można włączyć jeszcze na 10 minut termoobieg.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka portobello (720 g)
  • Indyk mięso mielone (400 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki marchewkowe

Marchewki zetrzeć na tarce o średnich oczkach (lub użyć szatkownicy). Starte marchewki ściskamy w rękach tak aby pozbyć się nadmiaru wody i przekładamy do miski. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, formujemy…

WIĘCEJ >

Dorsz w sosie pomidorowym

Na patelnię wlewamy passatę pomidorową, dolewamy wino i wodę Doprowadzamy do wrzenia Filety solimy i pieprzymy z obu stron Przekładamy rybę na patelnię, tak aby była cała zanurzona w pomidorowym sosie Dusimy pod przykryciem około…

WIĘCEJ >

Krem ziemniaczany

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2 minuty Dodajemy ziemniaki i smażymy przez ok. 3 minuty Dolewamy bulion i gotujemy przez około…

WIĘCEJ >

Gęś z wolnowaru

Gęś kładziemy na desce Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy…

WIĘCEJ >