fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczona jagnięcina

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5111b56b-84ae-4b2a-b136-e9caf400d25b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczona jagnięcina

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki (w zależności od ilości porcji)
  • Pozostałe składniki wlewamy i wsypujemy do miski, a następnie całość dokładnie mieszamy
  • Każdy kawałek mięsa dokładnie moczymy w przygotowanej marynacie, po czym wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
  • Po tym czasie piekarnik rozgrzewamy do temp. 210 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy kotlety i polewamy je pozostałą marynatą
  • Blachę wkładamy do piekarnika na środkową półkę i pieczemy przez ok. 8-12 minut
  • Kotlety możemy podawać z dodatkiem ziemniaków lub innych, ulubionych dodatków

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia jagnięciny.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jagnięcina comber (600 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Przecier pomidorowy (5 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Kolendra (świeża) (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane Przepisy

Kotlety jagnięce w sosie winnym

Mięso kroimy na kotlety i wkładamy do miski (niemetalowej) Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem Dodajemy tłuszcz, zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią…

WIĘCEJ >

Jagnięcina curry

Cebulę z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy przyprawy (kmin i chili) i całość dokładnie blendujemy Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm i…

WIĘCEJ >

Goleń jagnięca z warzywami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Marchew obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plasterki (lub na ćwiartki) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso…

WIĘCEJ >

Curry z jagnięciną i szpinakiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy przyprawy (kmin i chili), mieszamy i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >