fbpx
logo
Szukaj
open close

Filety z combra jagnięcego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4be7dc23-6fa5-4845-9081-3927a4d430ce
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Filety z combra jagnięcego

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na filety
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy sos pomidorowy, sok z cytryny oraz przyprawy (kmin rzymski i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Do marynaty wkładamy mięso i dokładnie obtaczamy, a następnie przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na 3-6 godz.
  • Co ok. 1 godz. obracamy mięso na drugą stronę
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy mięso do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z piekarnika, zawijamy w folię i odstawiamy na ok. 10 minut
  • Mięso odwijamy z folii i kroimy w plastry

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia jagnięciny.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina comber (800 g)
  • Passata pomidorowa (200 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Kmin rzymski (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Curry z jagnięciną i szpinakiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i (…)

WIĘCEJ >

Jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem

Udziec powinien być w jednym kawałku Czosnek kroimy na pół W udźcu robimy kilka nacięć i w każde nacięcie wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Pieczony udziec jagnięcy z miętową salsą

Mięso dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę do mięsa. W moździerzu rozcieramy drobno posiekane dwa ząbki czosnku, posiekane (…)

WIĘCEJ >

Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy

Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym (…)

WIĘCEJ >