fbpx
logo
Szukaj
open close

Curry z jagnięciną i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc19f755e-f834-48d9-ac21-8dde0b19d6d1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Curry z jagnięciną i szpinakiem

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Mięso kroimy w kostkę
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy przyprawy (kmin i chili), mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok, 2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy rondel pokrywką i gotujemy przez ok. 45 minut
  • Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Do rondla dodajemy ciecierzycę i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut
  • Szpinak grubo siekamy, dodajemy do rondla i dusimy jeszcze przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia curry.

Opcjonalnie możesz dodać pomidory lub inne, ulubione warzywa.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina karkówka (500 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Szpinak (500 g)
  • Ciecierzyca z puszki (400 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Kmin rzymski (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Chili w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Aromatyczne tajskie curry z indyka

Mięso kroimy w kostkę Do rondla wlewamy odrobinę mleka, dodajemy pastę, mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut, cały czas (…)

WIĘCEJ >

Curry z kurczaka z pieprzem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Boczek i paprykę kroimy w drobną kostkę Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski (…)

WIĘCEJ >

Curry z kurczakiem po tajsku

Cebulę obieramy i kroimy w piórka Mięso kroimy w paski W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Curry z ciecierzycą, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 (…)

WIĘCEJ >

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 (…)

WIĘCEJ >