fbpx
logo
Szukaj
open close

Curry z jagnięciną i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc19f755e-f834-48d9-ac21-8dde0b19d6d1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Curry z jagnięciną i szpinakiem

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Mięso kroimy w kostkę
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy przyprawy (kmin i chili), mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok, 2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy rondel pokrywką i gotujemy przez ok. 45 minut
  • Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Do rondla dodajemy ciecierzycę i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut
  • Szpinak grubo siekamy, dodajemy do rondla i dusimy jeszcze przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia curry.

Opcjonalnie możesz dodać pomidory lub inne, ulubione warzywa.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina karkówka (500 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Szpinak (500 g)
  • Ciecierzyca z puszki (400 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Kmin rzymski (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Chili w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pstrąg pieczony z warzywami

Ryby patroszymy i dokładnie oczyszczamy Następnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym Każdą rybę z jednej strony nacinamy kilka razy pod skosem, a następnie do środka wkładamy tłuszcz (masło) oraz plastry cytryny i…

WIĘCEJ >

Jogurt malinowy

Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wlewamy jogurt, dodajemy maliny i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa z kaszą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Marchew z ziemniakiem obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >