fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Aromatyczne tajskie curry z indyka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-88
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Aromatyczne tajskie curry z indyka

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Do rondla wlewamy odrobinę mleka, dodajemy pastę, mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut, cały czas mieszając
  • Dolewamy pozostałe mleko oraz bulion i zagotowujemy
  • Dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 20 minut
  • Dodajemy odsączoną kukurydzę, pędy bambusa oraz połowę bazylii i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałą zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia curry.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Indyk pierś (400 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (150 g)
  • Bambus – pędy (100 g)
  • Pasta curry czerwona (28 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym i pestkami słonecznika

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Dynię kroimy na pół i wydrążamy miąższ Następnie dynię obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do naczynia żaroodpornego Dodajemy tłuszcz (oliwę), sól oraz 1/3 ilości bulionu i wkładamy…

WIĘCEJ >

Kuskus śniadaniowy

Kuskus wsypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut Na patelni roztapiamy tłuszcz, dodajemy kuskus z sezamem i podsmażamy przez ok. 3 minuty Banana kroimy w plastry i dodajemy na patelnię Na…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z dzikiem

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…

WIĘCEJ >

Pieczona rzodkiew

Rzodkiew myjemy i kroimy ją na pół, połówkę na ćwiartkę a później w kostkę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Cebulę obieramy i kroimy na duże kawałki. Warzywa przekładamy do miski i skrapiamy płynnym olejem. Przyprawiamy…

WIĘCEJ >