fbpx
logo
Szukaj
open close

Aromatyczne tajskie curry z indyka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9b6bff8d-c6ad-4427-9d18-152e5377fa8a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Aromatyczne tajskie curry z indyka

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Do rondla wlewamy odrobinę mleka, dodajemy pastę, mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut, cały czas mieszając
  • Dolewamy pozostałe mleko oraz bulion i zagotowujemy
  • Dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 20 minut
  • Dodajemy odsączoną kukurydzę, pędy bambusa oraz połowę bazylii i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałą zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia curry.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Indyk pierś (400 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (150 g)
  • Bambus – pędy (100 g)
  • Pasta curry czerwona (28 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z dyni (wegańka/wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Dodajemy cynamon Miksujemy…

WIĘCEJ >

Azjatycka sałatka z kurczakiem

Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i podsmażamy przez ok. 6-8 minut z każdej strony Kapustę, zieleninę i chili drobno siekamy Marchew obieramy i…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa gryczana pizza (wegetariańska)

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym (wegetariański)

Obrać warzywa i pokroić w kostkę W dużym garnku rozgrzać tłuszcz  Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty Dorzucić pokrojony czosnek, smażyć minutę Dorzucić marchew, seler, pietruszkę korzeń, smażyć 5 minut Wlać pomidorki z…

WIĘCEJ >