fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczone bataty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfb55ebf7-35e7-417b-bab6-4a4b7a4a7190-1

Pieczone bataty

Przygotowanie

  • Bataty myjemy i kroimy w kostkę.
  • Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
  • Rozpuszczamy masło (możemy to zrobić poprzez włożenie masła w żaroodpornym naczyniu na chwilę do grzejącego się piekarnika).
  • Masło mieszamy z przyprawami.
  • Układamy pokrojone bataty do żaroodpornego naczynia i polewamy masłem z przyprawami.
  • Dokładnie i mieszamy, obtaczając kawałki batatów w tłuszczu. 
  • Pieczemy przez ok. 30 minut lub do miękkości.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 duże bataty
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 2 ząbki czosnku (10 g)
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka papryki słodkiej wędzonej

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane z pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >

Mus z mango

Obieramy mango i kroimy na mniejsze kawałki Pokrojony owoc blendujemy z mlekiem kokosowym na gładki mus Opcjonalnie możemy dodać ziarenka (…)

WIĘCEJ >

Kurkuma latte

Wszystkie składniki wrzucamy do wysokoobrotowego blendera i blendujemy na najwyższych obrotach przez minutę. Podgrzewamy napój w rondelku przez około 8 (…)

WIĘCEJ >

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl