fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczone talarki z cukiniowe z łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2fd5cb37-9280-47b7-b49b-d815df91fe5f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczone talarki z cukiniowe z łososiem

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
  • Cukinię kroimy w plasterki, układamy na papierze do pieczenia i następnie skrapiamy oliwą i posypujemy solą
  • Talarki wkładamy do piekarnika na 30 minut
  • Po tym czasie, każdy talarek smarujemy serkiem kozim, a na wierzchu układamy kawałki łososia. Podajemy

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cukinia (300 g)
  • 100 g serka koziego miękkiego
  • 100 g wędzonego dzikiego łososia z Alaski
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (20 ml)
  • 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)

Potrzebny sprzęt

Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tarta szparagowa z sarną

Ciasto: Mąkę, sól wsypujemy do miski Masło drobno kroimy i dokładamy Mieszamy dokładnie przez kilka minut, aż powstanie jednolita masa Wykładamy blaszkę ciastem po całej powierzchni Nakłuwamy widelcem co pół centymetra i wkładamy do piekarnika…

WIĘCEJ >

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy, Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut Odcedzamy i zalewamy świeżą…

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Pieczona pierś z kaczki z żurawiną

Włączyć piekarnik: grzanie z góry i dołu, 200 st. C. Skórę na piersiach kaczki lekko naciąć pod skosem w 2 strony (aby powstały drobne rąby) na połowę głębokości skóry. Przyprawić z obu stron pieprzem i…

WIĘCEJ >