Pieczone talarki z cukiniowe z łososiem
Pieczone talarki z cukiniowe z łososiem
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
- Cukinię kroimy w plasterki, układamy na papierze do pieczenia i następnie skrapiamy oliwą i posypujemy solą
- Talarki wkładamy do piekarnika na 30 minut
- Po tym czasie, każdy talarek smarujemy serkiem kozim, a na wierzchu układamy kawałki łososia. Podajemy
Autor
Lista składników
- 1 cukinia (300 g)
- 100 g serka koziego miękkiego
- 100 g wędzonego dzikiego łososia z Alaski
- 2 łyżki oliwy z oliwek (20 ml)
- 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Tarta szparagowa z sarną
Ciasto: Mąkę, sól wsypujemy do miski Masło drobno kroimy i dokładamy Mieszamy dokładnie przez kilka minut, aż powstanie jednolita masa Wykładamy blaszkę ciastem po całej powierzchni Nakłuwamy widelcem co pół centymetra i wkładamy do piekarnika…
WIĘCEJ >Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym
Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy, Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut Odcedzamy i zalewamy świeżą…
WIĘCEJ >Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym
Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…
WIĘCEJ >Pieczona pierś z kaczki z żurawiną
Włączyć piekarnik: grzanie z góry i dołu, 200 st. C. Skórę na piersiach kaczki lekko naciąć pod skosem w 2 strony (aby powstały drobne rąby) na połowę głębokości skóry. Przyprawić z obu stron pieprzem i…
WIĘCEJ >