fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczone talarki z cukiniowe z łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2fd5cb37-9280-47b7-b49b-d815df91fe5f

Pieczone talarki z cukiniowe z łososiem

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
  • Cukinię kroimy w plasterki, układamy na papierze do pieczenia i następnie skrapiamy oliwą i posypujemy solą
  • Talarki wkładamy do piekarnika na 30 minut
  • Po tym czasie, każdy talarek smarujemy serkiem kozim, a na wierzchu układamy kawałki łososia. Podajemy

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cukinia (300 g)
  • 100 g serka koziego miękkiego
  • 100 g wędzonego dzikiego łososia z Alaski
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (20 ml)
  • 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)

Potrzebny sprzęt

Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >

Rozgrzewająca wołowina

Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami. Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę. Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż…

WIĘCEJ >

Spaghetti morskie z krewetkami i sezamem

Spaghetti wrzucamy do miski z zimną wodą na 20 min, zmieniamy wodę i znowu zostawiamy na 20 min Po tym czasie wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 10 min Odcedzamy na sicie Cebulę i…

WIĘCEJ >