fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c96cc6800-4010-4376-a731-2b2500bb5861-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C
  • Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Wyciskamy na niego sok z cytryny
  • Nakładamy tłuszcz
  • Przykrywamy i pieczemy 12 min
  • Na talerzu układamy buraczki
  • Obok mix sałat, które polewamy oliwą z oliwek
  • Obok kładziemy upieczoną rybę 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Burak marynowany (200 g)
  • Halibut (świeży) (180 g)
  • Sałata lodowa (80 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne z pokrywką, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczarki faszerowane mięsem z indyka

Piekarnik ustawiamy na 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Z pieczarek usuwamy nóżki i drobno kroimy. Kapelusze układamy w naczyniu żaroodpornym górą do dołu. Siekamy cebulę i natkę pietruszki, a następnie…

WIĘCEJ >

Tarta szparagowa z mięsem mielonym

Ciasto: Mąkę, sól wsypujemy do miski Masło drobno kroimy i dokładamy Mieszamy dokładnie przez kilka minut, aż powstanie jednolita masa Wykładamy blaszkę ciastem po całej powierzchni Nakłuwamy widelcem co pół centymetra i wkładamy do piekarnika…

WIĘCEJ >

Kaczka z wolnowaru z modrą kapustą

Kaczka: Kaczkę kładziemy w wolnowarze Solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem  Ręką wcieramy przyprawy w mięso Cebulę obieramy, kroimy w plastry Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w plastry Cebulę i gruszkę kładziemy…

WIĘCEJ >

Kefir z owocami

Do szklanki wrzucamy owoce i zalewamy kefirem

WIĘCEJ >