fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c96cc6800-4010-4376-a731-2b2500bb5861-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C
  • Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Wyciskamy na niego sok z cytryny
  • Nakładamy tłuszcz
  • Przykrywamy i pieczemy 12 min
  • Na talerzu układamy buraczki
  • Obok mix sałat, które polewamy oliwą z oliwek
  • Obok kładziemy upieczoną rybę 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego do potraw.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 180 g halibuta
  • ¼ cytryny (20 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)
  • 2 marynowane buraki (ok. 200 g)
  • 2 liście sałaty lodowej (80 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne z pokrywką, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryżanka ze słonecznikiem

Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pestek słonecznika Dla smaku można…

WIĘCEJ >

Wątróbka drobiowa z ananasem duszona w mleku kokosowym

Cebulę obrać i pokroić. Ananasa obrać, pokroić w plastry około dwucentymetrowe i potem nożykiem naokoło odciąć skórę i okrągły twardy środek plastra Rozgrzać dużą patelnię (najlepiej taką wysoką), na suchą patelnię wrzucić wątróbki a następnie…

WIĘCEJ >

Bananowe kasztanki

Wszystkie składniki blendujemy. Przelewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

WIĘCEJ >

Bigos z czerwonej kapusty

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu…

WIĘCEJ >