Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką
Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C
- Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym
- Lekko solimy i pieprzymy
- Wyciskamy na niego sok z cytryny
- Nakładamy tłuszcz
- Przykrywamy i pieczemy 12 min
- Na talerzu układamy buraczki
- Obok mix sałat, które polewamy oliwą z oliwek
- Obok kładziemy upieczoną rybę
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego do potraw.
Autor
Lista składników
- 180 g halibuta
- ¼ cytryny (20 g)
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)
- 2 marynowane buraki (ok. 200 g)
- 2 liście sałaty lodowej (80 g)
- 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ryżanka ze słonecznikiem
Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pestek słonecznika Dla smaku można…
WIĘCEJ >Wątróbka drobiowa z ananasem duszona w mleku kokosowym
Cebulę obrać i pokroić. Ananasa obrać, pokroić w plastry około dwucentymetrowe i potem nożykiem naokoło odciąć skórę i okrągły twardy środek plastra Rozgrzać dużą patelnię (najlepiej taką wysoką), na suchą patelnię wrzucić wątróbki a następnie…
WIĘCEJ >Bananowe kasztanki
Wszystkie składniki blendujemy. Przelewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
WIĘCEJ >Bigos z czerwonej kapusty
Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu…
WIĘCEJ >