fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c96cc6800-4010-4376-a731-2b2500bb5861-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C
  • Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Wyciskamy na niego sok z cytryny
  • Nakładamy tłuszcz
  • Przykrywamy i pieczemy 12 min
  • Na talerzu układamy buraczki
  • Obok mix sałat, które polewamy oliwą z oliwek
  • Obok kładziemy upieczoną rybę 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego do potraw.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 180 g halibuta
  • ¼ cytryny (20 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)
  • 2 marynowane buraki (ok. 200 g)
  • 2 liście sałaty lodowej (80 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne z pokrywką, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym

Ziemniaki dokładnie szorujemy (nie trzeba obierać) i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Szparagi obieramy Gotujemy przez 8 min w wrzącej osolonej wodzie Na patelni rozgrzewamy masło Wybijamy 2 jajka i…

WIĘCEJ >

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu Marchew obrać Seler dokładnie umyć Cukinię, marchew i seler pokroić w cienkie słupki – najlepiej nożykiem „julienne”, lub nożem w plastry a…

WIĘCEJ >

Karp w sosie rodzynkowym z ziemniakami

Rybę wkładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem z czajnika Po 8-10 sekundach odlewamy wodę i zalewamy zimną wodą z kranu Ręką lub nożem zdejmujemy szlam i ewentualne łuski z ryby Płuczemy pod bieżącą wodą oczyszczone kawałki…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa gryczana pizza

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >