fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c347ed010-e960-4dc2-a9b4-3fe7caa8b9f5-1

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat – uzyskujemy makaron
  • Rybę lekko solimy i pieprzymy
  • Do rondla lub głebokiej patelni wlewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy rybę
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Gotujemy 12 min na małym ogniu
  • Wyjmujemy rybę na talerz
  • Dodajemy do mleka ugotowane brokuły i makaron
  • Mieszamy, podgrzewamy 2 min
  • Nakładamy makaron obok ryby

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego do potraw.

Pamiętaj, by zawsze sprawdzać każdy składnik przepisu pod kątem Twojej aktualnej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia halibuta – zainspiruj się!

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 180 g halibuta (dzwonek lub filet)
  • 100 ml mleka kokosowego
  • ½ cytryny (40 g)
  • 1 kalarepa (165 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 4 różyczki ugotowanego brokuła (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia - głęboka, Spiromat - tarka spiralna do warzyw
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

Połówki papryki pokroić każdą na 3 części Cukinię pokroić w krążki Cebulę obrać i pokroić w krążki Cykorię przekroić na pół Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy…

WIĘCEJ >

Paleo lasagna

Piekarnik ustawiamy na 175 st. C z opcją grzania „góra-dół” Zaczynamy smażyć mięso W tym czasie siekamy cebulę, wyciskamy czosnek i dodajemy ze wszystkimi przyprawami do mięsa  Po chwili dodajemy pomidory z puszki i podgrzewamy…

WIĘCEJ >

Jabłka zapiekane z cynamonem

Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) bananowo – daktylowy

Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >