fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c347ed010-e960-4dc2-a9b4-3fe7caa8b9f5-1

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat – uzyskujemy makaron
  • Rybę lekko solimy i pieprzymy
  • Do rondla lub głebokiej patelni wlewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy rybę
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Gotujemy 12 min na małym ogniu
  • Wyjmujemy rybę na talerz
  • Dodajemy do mleka ugotowane brokuły i makaron
  • Mieszamy, podgrzewamy 2 min
  • Nakładamy makaron obok ryby

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego do potraw.

Pamiętaj, by zawsze sprawdzać każdy składnik przepisu pod kątem Twojej aktualnej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia halibuta – zainspiruj się!

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 180 g halibuta (dzwonek lub filet)
  • 100 ml mleka kokosowego
  • ½ cytryny (40 g)
  • 1 kalarepa (165 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 4 różyczki ugotowanego brokuła (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia - głęboka, Spiromat - tarka spiralna do warzyw
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym (wegetariańskie)

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z krewetkami

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę Krewetki wkładamy do ciepłej wody…

WIĘCEJ >

Placki jabłkowe z sosem malinowym

Placki: Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Do startego jabłka dodać jajko Rozmieszać rózgą lub mikserem Dodajemy mąkę gryczaną i jaglaną i mieszamy Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Łyżką nakładamy porcję ciasta na…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (na wywarze kostnym)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >