fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c347ed010-e960-4dc2-a9b4-3fe7caa8b9f5-1

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat – uzyskujemy makaron
  • Rybę lekko solimy i pieprzymy
  • Do rondla lub głebokiej patelni wlewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy rybę
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Gotujemy 12 min na małym ogniu
  • Wyjmujemy rybę na talerz
  • Dodajemy do mleka ugotowane brokuły i makaron
  • Mieszamy, podgrzewamy 2 min
  • Nakładamy makaron obok ryby

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego do potraw.

Pamiętaj, by zawsze sprawdzać każdy składnik przepisu pod kątem Twojej aktualnej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia halibuta – zainspiruj się!

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 180 g halibuta (dzwonek lub filet)
  • 100 ml mleka kokosowego
  • ½ cytryny (40 g)
  • 1 kalarepa (165 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 4 różyczki ugotowanego brokuła (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia - głęboka, Spiromat - tarka spiralna do warzyw
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Melon

Melona myjemy, obieramy i kroimy w kawałki

WIĘCEJ >

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta Pistacje obieramy i…

WIĘCEJ >

Kokosowo – wieprzowy kotlet z grillowanymi warzywami

Marchew i pietruszkę obieramy Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę w kawałki Cykorię przekraway na pół Rzodkiewki czyścimy i kroimy każdą na 3 plasterki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >