fbpx
logo
Szukaj
open close

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c347ed010-e960-4dc2-a9b4-3fe7caa8b9f5-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat – uzyskujemy makaron
  • Rybę lekko solimy i pieprzymy
  • Do rondla lub głebokiej patelni wlewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy rybę
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Gotujemy 12 min na małym ogniu
  • Wyjmujemy rybę na talerz
  • Dodajemy do mleka ugotowane brokuły i makaron
  • Mieszamy, podgrzewamy 2 min
  • Nakładamy makaron obok ryby

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia halibuta.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Halibut (świeży) (180 g)
  • Kalarepa (165 g)
  • Brokuł (100 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Cebula (50 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Obieraczka do warzyw, Patelnia - głęboka, Rondel, Sitko, Spiromat - tarka spiralna do warzyw, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Halibut z sosem chrzanowo-porowym

Halibut: Halibuta płuczemy pod zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą. Następnie (…)

WIĘCEJ >

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym Lekko solimy i pieprzymy Wyciskamy na niego sok z cytryny (…)

WIĘCEJ >