fbpx
logo
Szukaj
open close

Pierś z kaczki z wolnowaru z modrą kapustą i batatami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c446e3c11-acf6-4c5f-9a01-ab88118f4ac8-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pierś z kaczki z wolnowaru z modrą kapustą i batatami

Przygotowanie

Kaczka:

  • Mięso doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy do wolnowaru
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Gruszki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w gruba kostkę
  • Mięso mieszamy z cebula i gruszkami
  • Ustawiamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”

Kapusta modra:

  • Kapustę kroimy w cienkie paski (najlepiej na tarce – szatkownicy)
  • Kapustę wrzucamy do garnka, wlewamy szklankę zimnej wody z kranu
  • Dodajemy ocet, 2 liście laurowe i 3 ziela angielskie i łyżkę miodu
  • Gotujemy na średnim ogniu godzinę bez przykrycia
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Jabłko kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy cebulę przez 2 min
  • Dodajemy do cebuli pokrojone jabłko
  • Zawartość patelni wrzucamy do garnka z kapustą
  • Mieszamy, gotujemy aż kapusta będzie miękka

Bataty:

  • Obieramy, przepłukujemy
  • Kroimy w cząstki i gotujemy w wrzącej osolonej wodzie około 25 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego i ziela angielskiego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z kaczki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 2
Trudność: Średni, Trudny

Lista składników

Pierś z kaczki

  • Kaczka pierś (370 g)
  • Gruszka (260 g)
  • Cebula (105 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Kapusta modra

  • Kapusta czerwona (250 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (25 ml)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1 g)

Gotowane bataty

  • Batat (460 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Sitko, Talerz, Tarka do jarzyn, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaron warzywny z boczniakami (z wywarem kostnym)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem Dynię pieczemy 40 minut do miękkości Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę Do miski…

WIĘCEJ >

Gulasz wegański

Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę Warzywa wkładamy do garnka Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło Dodajemy pomidory Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn Gotujemy 60 min Próbujemy i doprawiamy do smaku 

WIĘCEJ >

Placki z batatów

Batata obieramy Bierzemy miskę i trzemy go na tarce na grubych oczkach Dodajemy jajko i szczyptę soli Mieszamy Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Nakładamy po łyżce ciasta na gorący tłuszcz Smażymy po 3 minuty z każdej…

WIĘCEJ >